Arkistosta vuodelta 2008

Itä-Suomen Regions Cup joukkue selvitti tiensä jatkoon, kun se päivällä kaatoi Kaakkois-Suomen puhtaasti 4–0.

PAVElla oli ottelussa hyvä edustus, kun neljä pelaajaa (Petri Hätinen, Marko Kurikka, Pasi Tenhunen ja Riku Venäläinen) ja kaksi taustahenkilöä (Jussi Kukkonen ja Markku Röntynen) edusti Itä-Suomen joukkuetta.

Videokooste ottelusta katsottavissa Videot-sivulla.

Itä-Suomen kokoonpano: Pasi Tenhunen (mv), Henri Miettinen, Eero Naakka, Petri Hätinen, Perttu Rytivaara, Joona Vartiainen, Jami Päivinen, Juha Rannanheimo, Tommo Toroi, Toni Tanninen, Jaakko Pulkkinen

Vaihdosta: Marko Kurikka, Riku Venäläinen, Markus Ihalainen, Juho Heikkinen, Antti Tiirikainen

Vaihdossa: Teemu Turtiainen (mv)

13 min.     1-0     Tommo Toroi (syöttäjänä Eero Naakka)
58 min.     2-0     Marko Kurikka (syöttäjänä Jaakko Pulkkinen)
73 min.     3-0     Marko Kurikka (syöttäjänä Jaakko Pulkkinen)
80 min.     4-0     Tommo Toroi (syöttäjänä Marko Kurikka)

kuva
Itä-Suomen avauskokoonpano.Ylh.vas. Toni Tanninen, Perttu Rytivaara, Juha Rannanheimo, Eero Naakka, Petri Hätinen (C), Pasi Tenhunen. Alh.vas. Jami Päivinen, Henri Miettinen, Tommo Toroi, Joona Vartiainen, Jaakko Pulkkinen.
kuva
Joukkueiden esittely käynnissä.

 

Iisalmen Sanomat kirjoitti 31.3.2008 seuraavaa:

Marko Kurikka niittasi kaksi maalia Itä-Suomelle

Jorma Ylönen
Kuopio

Iisalmelaisen PAVE:n kärkipelaaja Marko Kurikka oli avainhahmoja, kun Palloliiton Itä-Suomen piirin joukkue rökitti Kaakkois-Suomea jalkapalloilun Regions cupissa. Kurikka ohjasi kaksi maalia Jaakko Pulkkisen (Zulimanit) syötöistä Itä-Suomen 4-0 (1-0) voittoon päättyneessä ottelussa eilen Kuopion Keskuskentän Magnum Areenalla.

– Tällaiset pelit ovat tosi hienoja juttuja. Joukkueemme oli hyvällä asenteella ottelussa mukana, ihasteli Itä-Suomen valmennusportaaseen kuuluva PAVE:n valmentaja Jussi Kukkonen.

Itä-Suomella oli riveissään 17 pelaajaa, jotka oli koottu PAVE:n, Riverballin, Zulimanien ja KuFun joukkueista. Kaakkois-Suomi oli liikkeellä vain 14 pelaajan voimin, jonka vuoksi joukkue väsähti toisella puoliajalla. Vielä ensimmäisellä 45-minuuttisella Kaakkois-Suomi jaksoi sinnitellä vastaan, mutta ei enää toisella.

– Kaakkois-Suomi otti ensimmäisellä puoliajalla meiltä hyvin tilan pois, Kukkonen analysoi.

Kaakkois-Suomen joukkueessa oli pelaajia Nelosestakin. Se herätti ihmetystä, ettei yhtään Kolmosen Mikkelin Kissojen miestä ollut mukana.

Ratkaisijakaksikon Kurikka-Pulkkinen yhteistyö toimi ihailtavasti Itä-Suomen joukkueessa. Kaksikko aloitti keskinäisen maali-iloittelunsa toisen puoliajan alkupuolella. Pulkkinen antoi päätyrajalta nätin syötön maalin eteen, ja Kurikan tarvitsi panna vain nappulakenkä väliin: 2-0.

Toista puoliaikaa oli pelattu noin puoli tuntia, kun Kurikka ja Pulkkinen iskivät uudestaan. Tällä kertaa Pulkkinen antoi vasemmalta keskityksen, jonka Kurikka sijoitti verkon perukoille: 3-0.

Itä-Suomen ensimmäisen ja viimeisen maalin viimeisteli Tommo Toroi. Zulimanien pelaajan ensimmäinen oli hieno maali, sillä hän roikotti tarkasti 1-0 Kaakkois-Suomen maalivahdin Jarkko Sunin yli.

Itä-Suomen joukkueen muita onnistujia olivat varma keskuspuolustaja Petri Hätinen (PAVE) ja maalivahti Pasi Tenhunen (PAVE). Viime mainittu selvisi vähillä töillä, mutta hoiti ne todella mallikkaasti.

Suomen finaalissa Itä-Suomi kohtaa voittajan ottelusta Helsinki-Uusimaa. Suomen finaali pelataan viimeistään toukokuun loppuun mennessä. Loppuottelun voittaja edustaa Suomea Serbiassa Regions cupin lopputurnauksessa.

– Serbian turnaus pelataan elokuun ja joulukuun välisenä aikana, kertoi Itä-Suomen piirin piirijohtaja Pekka Ojala.

Itä-Suomen piirin joukkue koostuu sellaisista pelaajista, jotka Regions cupin alkaessa edustavat korkeintaan Kolmosen seuraa. Aiemmin he ovat voineet tietenkin pelata Kakkosen seurassa.

Regions cup on Euroopan Jalkapalloliiton eli Uefan järjestämä kilpailu, jota voidaan kutsua amatöörijalkapalloilijoiden epäviralliseksi Euroopan mestaruusturnaukseksi. Regions cup on pelattu aiemmin viisi kertaa. Viimeksi sen voitti puolalainen Polands Dolnoslaski. Cupissa oli mukana kaudella 2006-07 41 jalkapalloliiton joukkueet.

Regions cupiin osallistuville pelaajille on asetettu ikärajat. Pelaajan on oltava vähintään 19-vuotias silloin, kun hän osallistuu ensimmäisen kerran cupiin. Yläikäraja on 40 vuotta. Cupissa mukana olevat pelaajat eivät ole saaneet osallistua mihinkään Uefan alaiseen kilpailuun lukuun ottamatta nuorten kilpailuja.

Arkisto (uutiset)