Arkistosta vuodelta 2021
nelikko
Simo Härkönen (vas.), Miro Luoma, Eetu Marin ja Jakkrit Tai Ngern pukevat keltapaidan myös kaudella 2021.

Simo Härkönen (25), Miro Luoma (21), Eetu Marin (17) ja Jakkrit Tai Ngern (22) jatkavat keltapaidassa kaudella 2021.

Simo liittyi PAVEn joukkueeseen keväällä 2019, joten hänellä on nyt takana kaksi kautta Veikoissa Kolmosessa ja niissä sarjaotteluita on kertynyt yhteensä 30.

Laitapuolustajana ja keskikentällä nähdyllä pelaajalla on suuri rooli joukkueessa myös tulevalla kaudella. Esimerkillisen joukkuepelaajan sitoutuminen on aivan huippuluokkaa. Siitä kertoo mm. se, että ensimmäisellä kaudella hän kulki joukkueen tapahtumissa Kajaanista ja toisella Kuopiosta ja on silti ollut joukkueen ahkerimpia osallistujia.

– Aloitin harrastuksen 6-vuotiaana Haukivuoren Pallossa. Myöhemmin pelasin myös SaPan ja MP:n junnuissa.

Etelä-Savosta kotoisin olevalle Simolle siis alueen seurat ovat ehtineet tulla tutuiksi. Edustusjoukkueista pari peliä mies on pelannut Kakkosta Warkaus JK:n riveissä, muutoin kokemusta löytyy Kolmosen peleistä mm. SavU:n mukana. PAVEen Simo siirtyi Pieksämäen SaPasta, joka palaa alkavaksi kaudeksi takaisin Idän Kolmoseen.

– Ensi kaudella onkin vastassa taas monta tuttua seuraa, Simo naurahtaa.

– Edellinen kausi oli meiltä hankala. Siinä oli tietysti monta tekijää, mm. kauteen valmistautuminen oli vaikea. Totta kai jäi pettymys peliesityksiin.

Mutta enempää ei vanhoja muistella, nyt nokka on jo vahvasti kohti uutta kautta.

– Fiilikset on odottavat. Meillä on positiivinen ilmapiiri ja meininki on ollut hyvä treeneissä. Tavoitteena varmasti voittaa enemmän pelejä ensi kaudella.

– ”Härkä” on tärkeä palanen joukkueessamme. Erittäin oikea-aikainen pelaaja, joka puolustajan paikalta pystyy myös osallistumaan hyökkäämiseen. Kuuluu joukkueen selkärankaan, kuvailee valmentaja Jussi Kukkonen.

simo
Simo Härkönen. (vas. kuva: Saija Tenhunen)

Miro oli mukana PAVEn kokoonpanossa jo kaudella 2018 farmiyhteistyön kautta 17:ssä ottelussa ja oli silloin tärkeällä omalla panoksellaan viemässä joukkuetta Kolmoseen. Juniorivuotensa Pallo-Kerhossa viettänyt mies on vuodesta 2019 alkaen edustanut PAVEa yhteensä 20:ssä Kolmosen ottelussa.

Tähän asti hänet on yleensä nähty keskikentän pohjalla periksiantamattomana taistelijana. Viime kausi meni repaleiseksi pandemian lisäksi muistakin syistä, tilille tuli vain kolme ottelua sekä yksi peli lainalla LaPa-95:ssä.

– Toissa kausi meni itseltä hyvin ja odotukset olivat korkealla. Vuosi sitten keväällä tuli treeneissä vamma ja kausi meni melkeinpä sitten siinä. Kesällä menin sitten armeijaan, Miro kertailee tapahtumarikkaan vuoden satoa.

Vamma on nyt kuntoutunut hyvin ja asevelvollisuuskin suoritettu, joten Miro pääsee uuteen kauteen puhtaalta pöydältä.

– Nyt on motivoitunut fiilis. Kun viime kausi meni noin, niin haluan pelata nyt hyvän kauden. Ja joukkueena on pärjättävä myös paremmin.

– Miro on vahva kaksinkamppailuissa. Hän pystyy pelaamaan puolustuslinjassa ja keskikentällä. Odotan isoa vastuullista roolia ensi kaudeksi. Joukkuepelaaja! päävalmentaja toteaa.

miro
Miro Luoma. (kuvat: Saija Tenhunen)

Eetu liittyi vuosi sitten joukkueeseen b-juniori-ikäisenä PK-37:stä. Tuolloin nuoresta miehestä oli juttua myös Pallisti-lehdessä. Lukiolaisella on takana nyt ensimmäinen kausi miesten sarjassa. Debyyttikaudellaan Eetu pelasi enimmäkseen keskikentällä ja tilille kirjattiin esiintyminen 11:ssä ottelussa. Kausi oli hankala koko joukkueelle, mikä ei ainakaan helpottanut nuoren tulokkaan ensimmäisiä askeleita Kolmosessa ja ylipäänsä miesten sarjoissa.

– Ei se loikka junnupeleistä niin iso kuitenkaan ollut, kun jo b-junnuissakin saattoi vastassa olla ihan miehenkokoisia vastustajia. Mutta suurin ero on kyllä fyysisyydessä, Eetu vertailee.

– Varsinkin loppukaudesta sain jo hyvin vastuuta, mutta ainahan sitä peliminuutteja haluaa enemmän.

Tulevan kauden päätavoitteeksi Eetu kiteyttää, että täytyy pelata peli kerrallaan mahdollisimman hyvin joukkueen eteen. Lisäksi hän heittää vielä ”pienen” omakohtaisen lisätavoitteen:

– Tavoitteena on olla joka pelissä kentän paras!

– Joukkue näyttää jo hyvältä. Mukaan on tullut uusia pelaajia, jotka ovat nostaneet treenien tasoa.

– Eetu on pelaaja, joka pystyy pelaamaan molemmilla jaloilla. Hän on oppinut talven aikana liikkumaan pallottomana myös puolustamisen yhteydessä. Lukee tilat hyvin. Nuori kaveri, joka parantaa treeni treeniltä ja harjoittelee hyvin, kuuluu valmentajan näkemys.

eetu
Eetu Marin.

Jakkrit saapui 16-vuotiaana perheensä mukana Thaimaasta Ylä-Savoon. Jakkrit oli kotimaassaan aiemmin pelannut koulun joukkueessa ja kavereiden omassa porukassa, mutta varsinaista junioritaustaa hänellä ei ollut. Keväällä 2017 hän tuli mukaan PAVEn harjoitusrinkiin ja samana vuonna pelasi ensimmäisen sarjaottelunsa Nelosessa.

– Kävin (harrasteporukka) Koheltajien vuorolla pelaamassa. Kaverini Lucas Leinonen pelasi tuolloin PAVEssa ja houkutteli sitten mukaansa treeneihin. Alussa oli aika outoa, kun kielitaito ei ollut vielä hyvä enkä ollut aiemmin ollut mukana joukkuetoiminnassa.

Nopeasti mies kuitenkin pääsi sisään porukkaan. Yhteensä sarjapelejä keltapaidassa on tilillä nyt 28. Vuodesta 2017 saakka PAVEa edustaneen Jakkritin viime kausi meni melkein kokonaan sivussa, koska työesteet sotkivat pahasti jalkapalloilun. Otteluita kertyi vain kaksi. Nopean ja ketterän pelaajan uuden kauden tavoitteena onkin saada enemmän pelejä alle ja sitä kautta kehittyä.

– Tiimi on ollut mukava, kaikki toimii ja olemme kuin iso perhe, sanoo vastikään Suomen kansalaiseksi tullut ”Bon”.

– ”Bonin” nopeus ja tasapaino ovat erittäin korkealla tasolla. Hän pystyy hallitsemaan pallon hyvin. Hänelle haetaankin roolia, missä näitä ominaisuuksia voidaan parhaiten hyödyntää joukkueen eteen, valmentaja Kukkonen kertoo.

jakkrit
Jakkrit Tai Ngern.

Arkisto (uutiset)