Arkistosta vuodelta 2021
kaksikko
Eetu Heiskanen (vas.) ja Veikka Lähtevänoja pelaavat tulevalla kaudella PAVEssa.

Keltapaidat täydentyvät kahdella uudella nuorella pelaajalla, kun Eetu Heiskanen (19) ja Veikka Lähtevänoja (19) liittyvät Veikkojen miehistöön.

Eetu tulee PAVEen Kuopion Palloseuran organisaatiosta, jossa hän on viimeksi pelannut KuFu-98:ssa ja A-junioreissa. Tilillä on näin otteluita Kakkosesta ja A-junioreiden SM-sarjasta edelliskausilta.

PAVEn hyökkäysosastolle merkittävän vahvistuksen tuova Eetu on tähän saakka pelannut vain kasvattajaseurassaan.

– Aloitin futiksen eskari-ikäisenä KuPSin Ketuissa. Siitä lähtien olen pelannut seurassa ja KuFussa sitten vanhempana.

Mies on jo ehtinyt treenaamaan tovin aikaa PAVEn mukana ja kertookin, että fiilikset tulevalle kaudelle ovat positiiviset.

– Mukava päästä pitkästä aikaa pelaamaan, kun viime kesä jäi futiksen osalta välistä. Tavoitteena kaudelle on auttaa joukkuetta voittamaan ja tehdä mahdollisimman paljon maaleja, Eetu linjaa selkeät tavoitteensa.

Oman pienen haasteensa asettaa parhaillaan käynnissä oleva varusmiespalvelus, mutta nuorimies ei kuitenkaan näe sitä liian suurena esteenä.

– Futiksen ja armeijan sovittaminen todennäköisesti onnistuu hyvin. Enemmän saattaa tämä korona-aika vaikuttaa negatiivisesti siihen yhdistelmään.

– ”Edi” on urheilija. Omaa kovan historian tähän sarjaan ja varmasti on iso apu meidän hyökkäyspelaamiseen, valmentaja Kukkonen tuumaa uudesta vahvistuksesta.

Veikka pelasi kaksi edelliskautta S.C. Zulimaneissa Nelosessa. Junioritaustaa löytyy hänelläkin KuPSista ja lisäksi Toivalan Urheilijoista. Veikkojen treeneissä miehelle on istutettu puolustavaa roolia.

– Joukkueessa on päällä hyvä tekemisen meininki treeneissä ja uskon, että pystytään antamaan hyvä vastus kaikille sarjan joukkueille kesän peleissä.

– Oma tavoite on kehittää itseä pelaajana sekä antaa kaikkensa kentällä ja treeneissä, jotta päästäisiin koko joukkueena kauden tavoitteisiin.

Myös uudella ”Pallo-Veikalla” on armeija meneillään, mikä pitää välillä viikkojakin sivussa joukkuetreeneistä.

– Armeijan ja futiksen yhteensovittaminen on ajoittain haastavaa, sillä korona-aikaan saatetaan olla palveluksessa kiinni pitkiäkin aikoja yhteensoittoon. Toivottavasti kevään mittaan tilanne paranee ja treenivapaat iltaisin tulisivat taas mahdollisiksi.

– Veikka on erittäin kehityskelpoinen puolustaja. On toki pelannut paljon ja perustekeminen on hyvää. Mainio lisä rinkiimme, arvioi päävalmentaja.

Arkisto (uutiset)