Arkistosta vuodelta 2007

Iisalmen Sanomat kirjoitti 4.9.2007 seuraavaa:

Jussi Kukkonen jatkaa ainakin kaksi vuotta valmentajana, Petri Hätisestä PAVEn pelaajavalmentaja

Harri Antikainen
Iisalmi

Jalkapallon Kolmosessa pelaava PAVE on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen nyt toista kauttaan joukkuetta luotsaavan Jussi Kukkosen kanssa. Kukkosta valmennustyössä avustaa joukkueen puolustaja Petri Hätinen , joka teki PAVEn kanssa yksivuotisen pelaajavalmentaja -sopimuksen.

Sekä Kukkoselle että PAVElle kaksivuotinen sopimus kävi mainiosti.
– Tuntuu, että työ täällä oli vielä kesken. Minua pyydettiin jatkamaan ja koska PAVE seurana on ollut erittäin reilu ja rehellinen minua kohtaan, niin jatkaminen tuntui luonnolliselta valinnalta. Olen nykyään PAVE-fani. – Kaksivuotinen projekti siksi, että meillä on tarkoitus saada hieman muutoksia ja tällaisen joukkueen kehittäminen ja muutoksien tekeminen ei ole mitään sadan metrin pyrähtelyä. Tavoitteena on saada kahdessa vuodessa joukkue, joka kykenee harjoittelemaan ylemmän sarjatason vaatimalla tavalla. Lisäksi näyttää siltä että lähimmän vuoden aikaan minusta taitaa tulla perhesuhteiden takia iisalmelainen, Kukkonen totesi.

PAVEn puheenjohtajan Hannu Tuovisen jutuista kävi ilmi, että seura on ollut tyytyväinen SC KuFusta tulleen Kukkosen työhön.
– Mielestäni Kukkosen Jussin jatkosopimus PAVE:n edustusjoukkueen valmentajana oli luonnollinen valinta. Sopimus syntyi kohtuullisen helposti. Hän on hyvin sitoutunut tehtäväänsä ja on valmis olemaan mukana myös seuran kehittämistoimissa.
– Siitä kertoo hyvin se, että hän itse halusi pitkän sopimuksen ja meillehän se myös sopii. Pelaajat ovat olleet tyytyväisiä harjoitteisiin ja hän on myös erinomainen linkki Kuopioon, josta tarvitsemme edelleen pelaajia, Tuovinen sanoi.

Puolustajana pelaava Hätinen puolestaan on kiinnostunut pelaamisen ohella myös valmentamistyöstä. Edustusjoukkueen apuvalmentajana toimimisen lisäksi hänellä on tarkoitus käydä myös vetämässä ainakin kerran viikossa harjoitukset jollekin PAVEn junnuporukoista.
– PAVE on hoitanut lupauksensa hyvin ja omalta osaltani haluan auttaa seuran kehitystyössä. Samalla saan itse valmennuskokemusta, koska valmentaminen kiinnostaa minua. Tällä tavoin pystyn myös helpottamaan Jussin taakkaa valmennuksen osalta, Hätinen kertoi.

Kukkonen uskoo yhteistyön Hätisen kanssa sujuvan hyvin.
– Arvostan Petri Hätistä pelaajana, joka on tinkimätön harjoittelija ja vihaa häviämistä yhtä paljon kuin minäkin. Olen aiemmin valmentanut Peteä KuFussa ja nyt siis PAVEssa. Petri on iästään huolimatta kokenut pelaaja, jota kiinnostaa myös valmentaminen.
– Ilman muuta Pete on ensi kaudellakin yksi sarjan parhaista puolustajista. Hän hoitaa joukkueemme Kuopion harjoitukset ja osallistuu apunani harjoitusohjelmien tekoon. Pete on myös valmentaja kentällä ja varmasti antaa lisäpotkua joukkueen pelaamiseen pelitilanteessa.
– Lisäksi toivon, että Pete tuo myös harjoituksiimme uusia harjoitteita. Hän esittää joskus erilaisia näkemyksiä ilmoille ja se jos mikä kehittää myös minua valmentajana. Tärkeää on, että aina on yhteinen sävel löytynyt ja lopulta puhumme samasta asiasta ja tuo keskusteluhan se on sitä, mikä kehittää koko joukkueen valmentamista.

Kukkosen mukaan tekemistä on paljon ja tavoitteet ovat selvillä.
– Tyytyväinen olen ollut seuran toimintaan, mutta harjoittelussa on joutunut liikaa tekemään myönnytyksiä mikä tarkoittaa sitä että valmennussuunnitelmia ei ole täysin voinut viedä läpi. Syyt tähän ovat olleet hyvinkin inhimillisiä kuten pelaajien perhe ja työesteet.
– Kahdessa vuodessa olemme kuitenkin saaneet vahvistettua pelaajamateriaalia ja kyllä toisen vuoden harjoittelu on ollut laadukkaampaa kuin ensimmäisen vuoden, minkä olin täällä valmentajana. Lähin tavoite on tälle kaudelle sijoittua viiden parhaan joukkoon, joka oli tavoite myös kauteen lähdettäessä. Neljäs sijakin on todella lähellä ja se olisi ihan kelpo sijoitus tälle kaudelle

Myös PAVEn fysiikkavalmentaja Harri Mustonen tulee olemaan olennainen osa Kukkosen palapelissä.
– Ensi kauden ensimmäinen tavoite on saada ehjä, suunnitelman mukainen harjoittelukausi taakse. Lisäksi toivon, että pystymme hyödyntämään fysiikkavalmentajaamme Harri Mustosta paremmin, sillä hänen treenien ansiosta pystyy pelaaja kehittymään urheilijana toiselle tasolle. Harri on eräs parhaita fysiikkavalmentajia mihin olen koskaan törmännyt tietämyksellään ja innostavuudellaan.

Kukkonen uskoo vahvasti myös iisalmelaisen jalkapalloilun kehitykseen.

– Iisalmelaisesta palloilusta ei minulla aiemmin ollut oikeastaan muuta kokemusta kuin että aina täällä kävimme pelaamassa pelejä. Olen ollut yllättynyt seurojen sarjatasoon nähden ”ammattimaisesta otteesta” ja selkeästä intohimosta lajiin. Olen satavarma että täällä jalkapallon taso lähivuosina kehittyy entisestään, Kukkonen mainitsi.

Arkisto (uutiset)