Arkistosta vuodelta 2007

Iisalmen Sanomat kirjoitti 17.10.2007 seuraavaa:

Tärkeä palanen joukkueessa

Yhdeksän osumaa viime kaudella ampunut Riku Venäläinen jatkaa PAVEssa.

Arto Myöhänen
Iisalmi
Jalkapallon Kolmosessa pelaava PAVE Iisalmi saanee ensi kaudeksi vahvan miehistön jalkeille. Viime kaudella PAVEn keskikentällä pelannut kuopiolainen Riku Venäläinen on seuran tuorein jatkosopimuksen tehnyt pelaaja.

Uransa aikana Kakkostakin peräti kolmessa seurassa (Kings, Koparit ja KiuPa) pelannut Venäläinen ampui keltapaidoille menneellä kaudella yhdeksän maalia ja antoi kuusi maalin johtanutta syöttöä.

Venäläinen on tärkeä palanen PAVEn joukkueessa paitsi maaliensa myös pelinrakentamistaitojen takia.

– Yksi suurimmista jatkotavoitteista joukkueen rakentamisen suhteen oli saada Rikun nimi sopimuspaperiin. Tiedän, että hänen perässä oli myös monta muuta seuraa, mutta meidän onneksi hän valitsi ensi kauden joukkueekseen PAVEn, sanoi iisalmelaisseuran valmentaja Jussi Kukkonen tiistaina.

27-vuotias Venäläinen tuo joukkueeseen arvokasta kokemusta ja hänen asenteensa on juuri sellainen kuin ”ammatimiehellä” pitää ollakin.

– Venäläinen pommittaa tällä tasolla keskikenttäpelaajan paikaltakin kymmenkunta maalia kaudessa ja hyvänä vuonna enemmänkin. Viime kauden osalta pitää kehua myös hänen kiitettävää puolustuspeliin osallistumistaan, pohtii Kukkonen.

Kukkonen myös kehui Venäläisen olevan äärettömän tunnollinen harjoittelija, joka osallistuu Kuopiossa asumista huolimatta hyvällä asenteella joukkueen tapahtumiin.

Venäläinen pelasi menneellä kaudella ensimmäisen vuotensa PAVEssa ja hän oli kaikin puolin puolin tyytyväinen seuraan. Tämänkään takia hän ei nähnyt seuran vaihtoa tarpeelliseksi.

– PAVE toimii seurana hyvin ja sovitut asiat on aina hoidettu. Ensi vuoden joukkueeseen on satsattu tosissaan ja haluan olla siinä mukana, totesi Riku Venäläinen.

Venäläisellä on takana kaikkiaan 103 Kolmosen ottelua, joissa hänen nimiinsä on kirjattu peräti 60 maalia.

PAVEn edustusjoukkueella on nyt ensi kautta koskien kasassa 14 pelaajasopimusta ja pelaajien keskuudessa tuntuu olevan paljon mielenkiintoa iisalmelaisseuraa kohtaan.

– Kaikki halukkaat otamme avosylin vastaan ja testattavaksi. Tervetuloa ensi lauantaina klo 14 alkaen Iisalmen jalkapallohalliin, jossa järjestämme avoimen testipäivän uusille pelaajille, muistuttaa Kukkonen hieman tulevaakin.

Arkisto (uutiset)