Arkistosta vuodelta 2021

Kokemusta riveissä roppakaupalla

kaksikko
Jari Leinonen (vas.) ja Antti Kauppinen jatkavat PAVEssa.

Veikoilla on uutisoitavana kaksi mieluista jatkosopimusta, kun ”konkarit” Antti Kauppinen (33) ja Jari Leinonen (33) jatkavat keltapaidassa kaudella 2021.

Yhteensä kaksikolta löytyy kokemusta PAVEn edustusjoukkueesta peräti 21:n kauden ajalta, yhteensä 287:stä sarjaottelusta. Molemmat liittyivät joukkueeseen kaudeksi 2009 ja ovat nähneet Veikkojen mukana kolme eri sarjatasoa.

Kaksikko tuli edustusjoukkueeseen murrosvaiheessa, kun joukkue oli syksyllä 2008 jäänyt pois Kolmosesta ja vauhtia lähdettiin hakemaan alempaa. Yhdessä Aleksi Hartikaisen kanssa he ovat muodostaneet tärkeän luottokolmikon, joka on tehnyt matkaa Veikkojen kanssa takaisin nykyiselle tasolle ja kaikilla on ollut matkalla iso rooli. Voidaan siis jo puhua PAVE-ikoneista.

pelissä
Kaksikko työn touhussa. Leinonen liukuu palloon, Kauppinen varmistaa. Taustalla maalivahti Asse Martikainen.

Antilla starttaa kymmenes kausi PAVEssa, sarjaotteluita on kirjattuna 123. Kausi on kolmas perättäinen joukkueen mukana Kolmosessa. PAVE-paidassa mies on siis pelannut jo yhdeksän kautta (2009–15, 2019–). Kausina 2016–18 hän edusti Pallo-Kerhoa Kolmosessa ja Kakkosessa.

– Jo kymmenes, ei voi olla! Vastahan se ensimmäinen sarjamatsi oli keltaisissa NP-H:ta vastaan Haukiniemen samettisella hiekalla. Taisi päättyä 2–1. Manageri Hartikainen tokaisi makkaranpaistosta, että ”Kapu” pelasi kuin miehet. Jäi mieleen ja tuntui hyvältä, Antti naurahtaa muistellessaan debyyttiotteluaan vuodelta 2009 (ks. otteluraportti arkistosta).

Keskuspuolustajan tontilla operoiva Antti on tunnettu vahvasta pääpelistään. Harvoin on nähty miehen häviävän kamppailuja pääpalloista millään sarjatasolla. Kapteenin nauhaa hän on PAVEssa kantanut suurimman osan vuosistaan ja onkin jälleen erittäin suuressa roolissa puolustuksen ja koko joukkueen johtohahmona alkavalla kaudella.

– No olihan se poikkeuksellinen kausi. Alkukauden treenaaminen jäi vähän heikoksi, ja vaihtuvuuden vuoksi peli kehittyi hitaasti. Loppukautta kohti kuitenkin peli parani. Pelaamalla silti sarjapaikka säilytettiin, eli se ansaittiin, analysoi kapteeni edellistä kautta.

Antti pelasi PK-37:n riveissä kaksi kautta Kakkosessa. Hänellä on kokemusta kaikilta Itä-Suomen sarjatasoilta Kakkosesta alaspäin.

– Alempiin sarjatasoihin erona Kolmosessa ei pysty pelaamaan hyvällä tasolla, jos ei ole riittävässä juoksukunnossa. Kakkosen ja Kolmosen erona mielestäni on, että Kakkosessa taas pelaajat ovat keskimäärin teknisempiä ja ymmärtävät paremmin peliä. Mutta kyllähän kun tulevankin kauden joukkueita katsoo, niin paljon löytyy Kakkosen taustaisia pelaajia, jopa ylempääkin.

Antti näkee tulevaan muitakin tavoitteita kuin tavanomaisen tulosten tarkastelun. Mies nostaa esille, että oikeanlaiset arvot voivat olla tuloksia tärkeämpiä.

– Uusia pelikavereita on tullut ja osa vaihtanut jengiä. Oma tavoite kaudelle on oppia uutta kaikilta, ketkä ovat tässä meidän jutussa mukana. Opitaan ja kehitytään yhdessä. Tavoitteena on myös, että pystyisin muillekin antamaan. Näistä asioista on tullut nykyään tärkeämpiä kuin tulokset. Tulokset ovat sivutuote, mikä tulee, kun ollaan pitkään tehty oikeita asioita.

Jalkapallon pelaaminen on aikaa vievää harjoitteluineen ja pelireissuineen. Se vain korostuu, kun etenkin kokeneemmilla pelaajilla on työ- ja perhearki lisänä pyöritettävänä.

– Se luo omat haasteensa. Mutta aikaa on aina niihin asioihin, mitä pitää itselle tärkeinä. Veikoissa on ollut nyt positiivinen ilmapiiri, mikä veti mukanaan.

Valmentaja Jussi Kukkonen on syystäkin iloinen jatkosopimuksesta.

– ”Kapun” jatkaminen joukkueessa helpottaa minun ja Atikin työtä huomattavasti. Johtavan topparin puuttuminen oli yksi iso huolenaihe. Antti on hyvä joukkuepelaaja ja kiinnostunut pelin kehittämisestä. Jokainen sarjaa seurannut tietää myös ”Kapun” vahvuudet erikoistilanteissa molemmissa päissä kenttää, valmentaja luonnehtii.

antti
Antti Kauppinen. (oik. kuva: Saija Tenhunen)

Jari on pelannut keltapaidassa jo kunnioitettavat 12 kautta putkeen. Tilillä on 164 ottelua Kolmosessa, Nelosessa ja Viitosessa. Hän on kuulunut kapteenistoon jo kauan. Armottomana taistelijana tutuksi tullut pelimies on löytänyt viime vuosina paikkansa keskikentän pohjalta tai topparina. Tavaramerkiksi on jo muodostunut tyylipuhtaat ja oikea-aikaiset liukutaklaukset, joilla on estetty vuosien saatossa monet vastustajien iskunpaikat.

– Pitkään on oltu jo mukana. Se kertoo mielestäni hyvästä joukkuehengestä ja hyvistä taustajoukoista, että on jaksanut mukana kulkea, pohtii 13. edustuksen kauteensa lähtevä pelimies.

Reilun vuosikymmenen aikana joukkueen kanssa on ehtinyt kokea monet ylä- ja alamäet. Edellinen vuosi oli porukalle haasteellinen, mutta sarjapaikka kuitenkin lopulta säilyi pelaamalla.

– Viime kausi oli raskas monella tapaa, mutta taisteltiin loppuun saakka joukkueena. Pienellä tuurilla tulos olisi voinut olla huomattavasti parempi.

– Kolmonen on kova sarja, altavastaajia ei ole. Mukana on paljon nuoria pelaajia, jotka antavat näyttöjä ylemmän sarjaportaan porukoille. Selkeimpinä eroina alempiin sarjoihin ovat pelaajien henkilökohtainen fysiikka ja pelinopeus.

Tulevaan kauteen mies suuntaa hyvällä ja luottavaisella mielellä.

– Joukkue on nuori mutta kokenut. Selkeitä vahvistuksia on onnistuttu hankkimaan kentän eri osa alueille ja treeneissä on ollut hyvä meininki. Uudet valmentajat ovat tuoneet treeneihin uutta ilmettä ja tapaa pelata. Varmasti tullaan joukkueena ja yksilöinä parantamaan viime kaudesta.

– Nyt kun viime kaudella maalin tein, niin voisin tehdä toisen maalin heti perään tälle vuotta, kuuluu Jarin pilke silmäkulmassa heitetty henkilökohtainen tavoite kaudelle 2021.

Valmentaja Kukkonen on hyvin tyytyväinen konkariveikon jatkosta.

– Jarin kokemus tuo keskikentälle rauhallisuutta. Hän pystyy pelaamaan höntyilemättä ja saa rauhoitettua pallon hyvällä syötöllä. Hän on sitoutunut hyvin harjoitteluun ja joukkueeseen, vaikka työ- ja perhekuviot varmasti vaativat omat järjestelynsä. Kovakuntoinen ukko.

antti
Jari Leinonen. (oik. kuva: Saija Tenhunen)Arkisto (uutiset)

Powered by mod LCA