Arkistosta vuodelta 2008

"Uusi ura aukeni alakerrassa"

Iisalmen Sanomat kirjoitti 24.4.2008:

"Uusi ura aukeni alakerrassa"

Arto Myöhänen
Iisalmi

– Joo, olihan se topparin tontille joutuminen aikamoinen yllätys, sillä olen aina pelannut hyökkäyksessä. Yllättävän hyvin olen muutaman harjoitusottelun aikana alakertaan sopeutunut. Oikeastaan voikin sanoa, että uusi ura aukeni alakerrassa, naurahtaa PAVE-paidan tällä kaudella päällensä vetävä Toni Heiskanen.

Toni Heiskanen pelaa jälleen Iisalmessa.
Toni Heiskanen pelaa jälleen Iisalmessa.

Monet muistavat Heiskasen PK-37:n paidasta. Hän lähti kauden 2002 jälkeen Helsinkiin opiskelemaan, ja Etelä-Suomessa vierähti viisi vuotta. Heiskanen on nykyään veturinkuljettaja, joten vuorotyö aiheuttaa omat ongelmansa jalkapallon pelaamiseen.

– Työajat ovat niin vaihtelevat, että esimerkiksi Kakkosen tasolle eivät rahkeet enää millään riitä. Ihan tosissani toki pelaan PAVEssakin, mutta onhan Kolmosessa pelaaminen kuitenkin harrastelemista Kakkoseen verrattuna, sanoo Heiskanen, jonka työpiste on tällä hetkellä Kontiomäellä.

Kun Heiskanen lähti aikoinaan opiskelemaan, ei kotiseudulle palaaminen ollut ensimmäisenä mielessä.

– Niinhän sitä nuorempana kuvitteli, ettei tänne enää koskaan. Mieli kuitenkin muuttui matkan varrella, sillä kaikenlainen eläminen ja harrastaminen on täällä helpompaa kuin ruuhka-Suomessa.

Heiskanen pelasi myös Helsingin seudulla ollessaan.

– Olin yhden kauden PK-35:ssä ja toisen saman seuran reserviporukassa. Viime kauden pelasin puolestaan Kiffenissä, selvittää Heiskanen menneitä jalkapallokuvioitaan.

Piakkoin 28 vuotta täyttävä ex-kärkipelaaja uskoo PAVEn taistelevan tosissaan kolmen parhaan joukossa, sillä kokemuksen pitäisi keltapaidoilla piisata.

– En tunne lohkon muita joukkueita, mutta tuskinpa vastaan tulee yhtään ryhmää, jota emme pystyisi voittamaan. Materiaalimme on kieltämättä hieman kapea, joten loukkaantumisia ei kaivata, mietiskelee Heiskanen.Arkisto (uutiset)

Powered by mod LCA