Arkistosta vuodelta 2007

PAVE lähtee parantamaan viime kauden sijoitustaan

Iisalmen sanomat kirjoitti 4.5.2007 seuraavaa:

PAVE lähtee parantamaan viime kauden sijoitustaan

Tavoitteena Kolmosessa sijat 1–5.

Jani Haanketo Iisalmi

Toista kautta PAVE Iisalmen edustusjoukkueen peräsimessä operoiva Jussi Kukkonen uskoo joukkueensa parantavan viime vuoden kahdeksatta sijaansa jalkapalloilun Kolmosessa.

– Jäimme viime kaudella lopulta kahdeksanneksi, kun maalivahtimme Juha Ovaskainen loukkaantui loppukaudesta. Ilman hänen loukkaantumistaan kuudes sijakin olisi ollut mahdollinen.

– Kun ajatellaan lähtötilannetta puolitoista vuotta sitten, kun tulin joukkueeseen, niin PAVEn edustusjoukkueessa ollaan menty yhdessä ponnistellen valtavasti eteenpäin. Tavoitteena on lähteä parantamaan viime vuoden sijoitusta ja sijat 1–5 ovat meillä tulevalla kaudella kiikarissa, toteaa PAVE-luotsi Kukkonen.

PAVE on vahvistunut viime kaudesta kahdeksalla uudella pelaajalla.

Tulopuolella ovat Kingsistä tulleet Petri Hätinen ja Miika Tiihonen, KuFusta tulleet Riku Venäläinen, maalivahti Pasi Tenhunen sekä Joonas Risto, Pallo-Kerhosta tulleet Tapio Merkkiniemi ja Juha Roth sekä Tervareista tullut Esa Kauppinen.

– Meillä käy tällä hetkellä seitsemän pelaajaa Kuopiosta – viisi kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Täytyy myöntää, että Kuopion kaverit ovat tuoneet joukkueen harjoitteluun asennetta ja aivan uudenlaista tempoa, Kukkonen kiittelee.

Kukkonen uskoo PAVEn tulevan kesän tavaramerkkinä olevan tiivis joukkuepeli.

– Koko joukkueena puolustaminen on minun jalkapalloideologiani tärkein asia ja sitä olemme yrittäneet saada kuosiin.

– Uusien pelaajien myötä myös hyökkäyspeliimme olemme saaneet rutkasti monipuolisuutta. Ja keskikentällä tai sen pohjallahan meillä kontrolloi peliä varmasti yksi sarjan parhaimmista pelaajista Petri Hätinen, Kukkonen kertoo joukkueensa vahvuuksia.

Kukkonen on hyvillään siitä, että PAVEn edustusjoukkueen rinkiin kuuluu tällä hetkellä 23 pelaajaa.

– PK-37, Riverball ja Zulimanit ovat lohkossamme materiaaliltaan ylivoimaisia joukkueita. Paineet ovat muilla joukkueilla kuin meillä ja pystymme lähtemään yksittäisissä otteluissa kiusaamaan jokaista joukkuetta tässä sarjassa.

– Helmikuussa meillä oli surkea tilanne, kun sitkeä flunssa-aalto vaivasi joukkuetta ja se häiritsi harjoitteluakin. Toivottavasti loukkaantumiset ja sairastelut ovat nyt ohi. Tällä hetkellä meillä on joukkueessa erinomainen tilanne, sillä sairaslistalla ovat enää pitkäaikaispotilas Pasi Hiltunen sekä Lasse Koponen ja Aleksi Hartikainen on armeijassa, Kukkonen huokaa.

PAVEn joukkue on Kukkosen mukaan sarjan alla paremmassa kunnossa kuin viime vuonna.

– Harri Mustonen teki nuorille pelaajillemme erinomaisen voimaohjelman ja kehitystä on tapahtunut rutkasti. Testit ovat osoittaneet, että kuntopohjan pitäisi kestää ottelujen loppuun saakka.

– Kaikin puolin muutenkin on erittäin innostunut olo uuteen kauteen lähdettäessä. Uskon, että tulevalla kaudella voitamme enemmän otteluita kuin häviämme. Ketään joukkuetta vastaan emme lähde nöyristelemään, lupaa Kukkonen.Arkisto (uutiset)

Powered by mod LCA