Arkistosta vuodelta 2021
nelikko
Juuso Jäppinen (vas.), Miika Riihola, Eetu Marttila ja Jeri Saastamoinen nähdään keltapaidassa kaudella 2021.

Eetu Marttila (28), Miika Riihola (21) ja Jeri Saastamoinen (28) jatkavat keltapaidassa kaudella 2021. Uutena pelaajana Veikkoihin tulee mukaan Juuso Jäppinen (23).

Jerillä on PAVEssa jo pitkä historia. Edustusjoukkueeseen hän liittyi kaudelle 2014, kun PAVE pelasi Viitosessa. Hän on esiintynyt keltapaidassa siis jo seitsemän kauden ajan ja oli mukana viemässä joukkuetta kahteen sarjanousuun. Mies myös aloitti futisuransa aikoinaan seuran junioreissa. Hänellä on taustaa lisäksi PK-37:ssä ja KiuPassa.

Menneellä kaudella täyttyi merkittävä rajapyykki, kun sata pelattua sarjaottelua PAVEssa tuli täyteen. Kovana taistelijana tunnetun Jerin pelipaikka on ollut laitapelaajana joko keskikentällä tai puolustuksessa. Alkavan kauden alla Jeri ns. huollatti paikkoja kuntoon vanhoista vammoista, joten uuteen kauteen päästään uudella iskulla.

– Eihän sitä olisi niin pitkään samassa seurassa pelannut, ellei olisi viihtynyt hyvin. Joukkuekaverit ovat vuosien aikana olleet hyviä, monen kanssa kerennyt pelaamaan ja muutama ollut yhtä kauan mukana.

– Mennyt kausi oli itselle ja koko joukkueelle aika vaikea, mutta minimitavoite eli sarjapaikka saavutettiin omin avuin. Ensi kaudesta uskon tulevan paljon parempi, olemme paremmin valmiita heti sarjan alkaessa. Korona tietysti sotki viimen vuonna kuvioita.

– Haluan parantaa viime kaudesta. Olla paremmassa kunnossa ja pelata paremmin, saada pelattua ehjä kausi, Jeri kiteyttää.

– Jeri on nopea ja hyvä kaksinkamppailuissa. Myöskään Jerin potentiaalia ei ole vielä kokonaan ulosmitattu. Monikäyttöinen ja hyvin joukkueeseen sitoutunut pelaaja, luonnehtii päävalmentaja Jussi Kukkonen.

jeri
Jeri Saastamoinen. (oik. kuva: Saija Tenhunen)

Eetu tuli Veikkojen rinkiin vahvistuksena aivan viime kauden kynnyksellä toukokuussa Iisalmeen muutettuaan ja lunasti nopeasti paikkansa joukkueen runkopelaajana. Keskikentän pohjalla tai topparina viihtyvä peluri hoitaa ruutunsa eleettömästi eikä turhia hötkyile kentällä.

– Minun futisura alkoi juniorina FC Nurmeksen riveissä. Sitten välissä tuli pari vuotta taukoakin, kunnes Kuopioon opiskelemaan muutettuani menin AC BARCAn edustuksen mukaan. Siellä pelasin kolmisen kautta ennen PAVEen tuloa, Eetu kertoo.

– Valmistautuminen uuteen kauteen on tähän mennessä sujunut hyvin, kun on jo päästy marraskuusta alkaen harjoittelemaan. Paremmat lähtökohdat siis hankalaan viime kauteen lähtöön nähden. Kova luotto on joukkueeseen ja yritetään kehittää peliä.

– Omalla kohdalla tavoitteena on pelata hyvä ja ehjä kausi mahdollisimman hyvin joukkuetta auttaen. Olisihan se mukava pari maaliakin tehdä, kolme maalia olisi jo hyvä!

– Eetu on älykäs ja hyvän potkutekniikan omaava pelaaja. Ehdottomasti yksi vaihtoehto keskikentälle tasapainottavaan rooliin, kuuluu päävalmentajan analyysi.

eetu
Eetu Marttila. (vas.kuva: Saija Tenhunen)

Neljättä kauttaan Veikoissa aloittava Miika pelasi juniorivuotensa PK-37:ssä. Kaudella 2017 farmiyhteistyön kautta hän esiintyi yhdessä PAVEn ottelussa kunnes sitten liittyi varsinaisesti joukkueeseen kaudelle 2018 ja oli osaltaan maaleillaan viemässä PAVEa Nelosen voittoon. Takana on nyt kaksi kautta joukkueen mukana Kolmosessa. Yleensä laidalla tai hyökkääjänä nähdyllä miehellä on luontainen maalintekijän vainu hakeutua maalipaikoille ja taskussa onkin useampi tärkeä osuma kolmen edellisen kauden ajalta.

– Viime kausi oli joukkueella hankala, mutta kova luotto minulla on, että ensi kesästä tulee parempi. Harjoituksissa on ollut siitä jo merkkejä.

– Omana tavoitteena on pelata vahva ja ehjä kausi sekä tehdä enemmän maaleja. Haluan myös löytää lisää tasaisuutta ja rutiinia suorituksiini, Miika listaa.

– Miika on nopea laitapelaaja, jolla on paljon potentiaalia kehittyä. Hieman rentoutta ja hymyä pelaamiseen lisää, niin ”Stigi” nostaa pari pykälää tasoaan, Kukkonen toteaa.

miika
Miika Riihola. (oik. kuva: Saija Tenhunen)

Uutena pelaajana mukaan tuleva Juuso on pitänyt taukoa futiksen harrastamisesta muutaman vuoden. Hän on oikeastaan ”paluumuuttaja”, sillä Juusokin aloitti aikoinaan PAVEssa. Intoa puhkuva tulokas on väläytellyt jo harjoituksissa taitojaan ja osoittanut kuuluvansa porukkaan. Juuso tulee olemaan mielenkiintoinen täydennys tulevan kauden joukkueeseen.

– Polvenkorkuisena menin isän mukana PAVEn junnujen harjoituksiin. Myöhemmin juniorina pelasin sitten myös PK:ssa. Vaikka virallisia pelejä ei ole nyt ollutkaan vuosiin, niin kunnosta on tullut pidettyä huolta monipuolisesti, liikunnallinen Juuso sanoo.

– Liian isoja odotuksia ei ole kauteen lähtiessä, kun taukoakin on sen verran takana. Mutta kyllä tehoja olisi tarkoitus saada aikaan, jotta peliajasta voi taistella. Kaikkeni annan, että minusta vielä pelimies saadaan.

– Juuso oli upea tryout-löytö. Jo puolessatoista kuukaudessa on kaveri harpannut valtavan askeleen eteenpäin pitkän pelitauon jälkeen. Juuson luontaisesti tapahtuva liike tyhjään tilaan on mukavaa katseltavaa. Juuson pelaamisen ilo näkyy kaikessa tekemisessä, Kukkonen kertoo uudesta tulokkaasta.

Arkisto (uutiset)