Arkistosta vuodelta 2016

Kurkimäen Kisa haki perjantaina selvän voiton Sankariniemeltä kukistaessaan PAVEn maalein 0–6 (0–2).

Sarjaa ylivoimaisesti pistemenetyksittä johtava ja pian sarjavoiton sekä Kolmosen paikan lunastava kuopiolaisjoukkue hallitsi pelitapahtumia. Keltainen joukkue oli enemmän puolustuskannalla, missä se pääosin onnistuikin avausjaksolla kahta kertaa lukuun ottamatta.

37. minuutilla syötönkatkon kautta avautui KuKille keskitystilanne, josta pallo tökättiin verkkoon maalin edestä. Muutama minuutti myöhemmin vastustaja avasi syöttökuviolla puolustuksen ohi paikan boksiin hyökkääjälle, joka siirsi vierailijat 2–0-johtoon juuri ennen taukoa.

Peli oli kuopiolaisten otteessa selvemmin toisella jaksolla. Keltainen joukkue puolusti kurinalaísesti viimeiselle vartille asti, kunnes lukemat repesivät suuriksi. Pystysyöttöjen kautta syntyivät läpiajotilanteet 75. ja 79. minuuteilla, ja vierailijat johtivatkin jo 4–0.

Kaksi viimeistä vastustajan osumaa syntyivät sitten kevyehkösti tulleista rangaistuspotkuista 85. ja 88. peliminuuteilla, mutta eipä voittajasta enää ollut siinä vaiheessa epäselvyyttä.

KuKi oli selkeästi parempi osapuoli. Joukkue oli tehokas hyökkäyspäässä ja toisessa päädyssä se piti keltapaidat poissa selviltä maalipaikoilta paria kertaa lukuun ottamatta.

PAVElla on seuraavana edessään vierailu Varkauteen, kun lauantaina 27.8. vastassa on WJK/Klubi Akatemia.