Arkistosta vuodelta 2015

Pieksämäen SaPa oli toistamiseen tällä kaudella PAVElle liian vahva vastus, kun se voitti perjantaina aurinkoisella Sankkurilla isännät 2–5 (1–3) -tuloksella. Näin päättyi seitsemän tappiottoman pelin putki ja edellinen tappio olikin juuri sarjakärki SaPan vieraana kesäkuun alussa.

Vierailija pelasi erityisesti vahvan avausjakson. Se aloitti todella pirteästi luoden painetta ja tilanteita iisalmelaispäätyyn heti alusta alkaen, ja kun PAVE vaikutti olevan huonosti valmiina peliin, maalivahti Petri Ekholmilla riitti tekemistä. Keltaisten syötöt karkailivat suoraan vastustajalle ja oma peli oli hakusessa.

Mutta maalinteon avasi kuitenkin PAVE 15. minuutilla ensimmäisestä tilanteestaan. Pitkä vapaapotku toimitettiin kuudentoista-alueelle, josta SaPa siivosi sen kauemmaksi. Antti Intonen kuitenkin taisteli liukumalla pallon itselleen ja syötti takaisin maalin eteen, missä sarjan maalipörssissä kakkosena majaileva Simo Roth pamautti puolustuksen keskeltä pallon hienosti kääntölaukauksella alanurkkaan.

SaPa tasoitti sitten heti seuraavalla minuutilla. Se pelasi laidan kautta hyökkäyksen, joka päättyi vetoon. Ekholm torjui sen, mutta ilmaan kimmonnutta paluupalloa ei saatu voitettua keltapaidoille ja se jäi veräjän edustalle, josta maalipörssiä johtava Juuso Liukkonen puski sen lopulta maaliin.

Sama mies vei vierailijan johtoon 34. peliminuutilla. Roikkupallo boksiin tavoitti toisen SaPan pelaajan ennen puolustajaa ja maalivahtia: pudotus vierelle ja pallo tyhjään maaliin. Ja hattutemppu oli valmis 37. minuutilla. Pavelaisen liukastuminen avasi keskelle tilaa ja komea kaukoveto meni tarkasti alanurkkaan. Taukolukemat olivat siten 1–3.

Avauspuolikas meni SaPan otteessa. Toisella jaksolla oli tasaisempaa, kun PAVEkin sai paremmin juonesta kiinni ja perättäiset syötöt alkoivat löytää perille, jolloin hyökkäyksissäkin oli paremmin ideaa. Tosin maalipaikoille pääsy oli edelleen kovin vaikeaa, eikä niitä kunnollisia liiemmälti tullutkaan.

Keltaisten paremmasta jakson alusta huolimatta SaPa ehti jälleen maalintekoon 55. minuutilla, kun keskialueen pallonmenetys kostautui vastaiskuna, jonka päätti Niklas Valkosen hieno tsippaus vastaan tulleen maalivahdin yli maaliin.

PAVE kavensi 2–4:än viisi minuuttia myöhemmin todella komealla hyökkäyksellä. Pallo kulki nopeasti omasta päästä lähtien usean keltapaidan kautta keskiympyrään Intoselle, jonka hyvä syöttö puolustuslinjan ohi karkuutti Rothin läpiajoon eikä kärkimies taaskaan erehtynyt.

Maali toi hetkeksi keltaisille aivan uutta otetta ja pelin painopiste siirtyi toviksi vastustajan päätyyn. Etsikkoaika jäi kuitenkin käyttämättä. Loppulukemat valmistuivat 75. minuutilla SaPan laitavapaapotkusta, jonka Valkonen jatkoi maalin edessä vapaana maaliin.

Parempi joukkue voitti, ja ylivoimaisesti sarjan vievä SaPa matkaa ansaitusti ensi kauden Kolmoseen. Seuraavaksi PAVElla on vuorossa reissu Siilinjärvelle torstaina 27.8. ToUn vieraaksi.