Arkistosta vuodelta 2009

PAVE vieraili perjantaina 29.5. Pieksämäellä kaupungin jalkapalloilun lippulaivan, Savon Pallon vastustajana. Lopputulos 8-0 (4-0) ei jättänyt pavelaisten osalta jälkipolville paljon kertomista.

SaPalla on Nelosen mittapuulla tasokas joukkue, jonka riveissä palloilee omien junioreiden lisäksi useampi ylemmiltä sarjatasoilta tuttu pelaaja.

Keskuskentällä pelattu ottelu ratkesi käytännössä jo 15 minuutin jälkeen, kun SaPa takoi nopeasti taululle 3-0 lukemat kolmesta ensimmäisestä tilanteestaan. Valitettavasti siihen katosi vierailijoiden pelihuumori.

SaPan hyökkäykset puhkoivat PAVEn puolustuslinjan jatkuvasti ja maalipaikkoja syntyi useita. Hyökkäyspäässä PAVEn pitkät avauspallot eivät tahtoneet löytää omia hyökkääjiä.

PAVEn parhaana palkittu maalivahti Aleksi Hartikainen joutui kovan pallosateen keskelle avausjaksolla. Toisella jaksolla maalitolppien välissä huhki Antti Kauppinen. Kumpikin herra hoiti tonttinsa kunnialla, kun puolustuksessa oli muuten avoimien ovien päivä.

PAVEllakin oli ottelussa hyviä paikkoja maalintekoon, mutta laukaukset suuntautuivat usein ohi maalin ja niinpä taas jäätiin ilman maalia.

SaPa oli parempi pelin joka osa-alueella. Lisäksi vaihtomiesten puuttuminen ja muutaman pelurin pelaaminen vaivaisena osaltaan edesauttoivat, että PAVEn tappio venähti rumaksi.

PAVE ei välttynyt loukkaantumisilta, sillä puolustaja Marko Kärkkäinen loukkasi polvensa heti ottelun toisella minuutilla ja joutui jättämään kentän.

Seuraavaksi keltapaidat kohtaavat paikalliskamppailussa PK-37:n kakkosmiehistön keskiviikkona 3.6. Sankkurilla. Ottelun luulisi sytyttävän kummankin joukkueen pelurit hyvään taisteluun.

SaPa - PAVE 8-0 (4-0)

PAVEn kokoonpano: Aleksi Hartikainen (mv) (46min Antti Kauppinen), Ville Hakkarainen (V 88min), Pasi Hiltunen, Marko Kärkkäinen, Henry Luimula (V 72min), Petteri Hiltunen, Jari Leinonen, Jari Ollikainen, Jani Nissinen, Antti Kauppinen, Aku Tuovinen (C)

Vaihdosta: Janne Räsänen

Vaihdossa lisäksi: Jani Sutinen