Arkistosta vuodelta 2020
pusku

Lauantaina 19.9. pelattiin Veikkojen kauden viimeinen koitos, johon vastustajaksi saapui AC BARCA Riistavedeltä. Voiton veivät vieraat, kun tulostaululla oli lukemat 2–4 päätösvihellyksen soidessa.

Voitokkaan edellispelin kokoonpano meni taas uusiksi muutaman poissaolon myötä. Lisäksi kotijoukkue joutui muuttamaan miehitystä vielä alkulämmittelyjen jälkeen, kun Sakari Paavolan edellispelissä saama vamma esti pelaamisen, jolloin pelipaikat menivät uusiksi.

Vierasjoukkue tuli peliin hieman paremmalla liikkeellä, kun taas kotijoukkueen peli lähti käyntiin varovaisemmin. Maaleja saatiin odotella puoliajan lopulle saakka.

BARCA meni johtoon 41. minuutilla, kun Eliel Seppäsen kaukolaukaus muutti puolustajasta suuntaa ja kaarsi yli maalivahti Asse Martikaisen.

Veikot sai kuitenkin ns. pukukoppimaalin juuri ennen taukoa, kun Simo Roth laukoi boksin ulkopuolelta korkean kierteisen kudin, jota maalivahti ei saanut vangittua. Toni Nousiainen oli sitten haukkana paluupallossa ja puski taululle 1–1-lukemat.

Toinen puolikas starttasi tasaisena, mutta pian vierasjoukkue rynni karkumatkalle. Ensin 54. minuutilla vieraat saivat laitavapaapotkun, josta Miro Siltavuori ohjasi pallon verkkoon. Sitten pelikello kävi 62. minuuttia, kun AC BARCA loi nopean vastahyökkäyksen, joka päättyi keskitykseen ja katkoa yrittäneen pavelaisen ohjaukseen omaan maaliin.

Simo Härkönen toi isännät vielä peliin mukaan 74. minuutilla laukomalla 16-rajalta 2–3-kavennuksen. Se jäi kuitenkin Veikkojen kauden viimeiseksi osumaksi, sillä kunnon tasoituspaikkaa ei enää saatu aikaan. BARCA kaunisteli voittonsa lisäajan maalinedushässäkästä, maalintekijäksi merkittiin Erno Nissilä.

Parempi osapuoli vei pisteet. Humoristisesti voisi kuitenkin todeta, että varsinaiset lukemat olivat 5–1, sillä vain yksi ottelun osumista päätyi maaliin vierasjoukkueen pelaajan kautta.

Seurat ovat kohdanneet useasti viime vuosina Kolmosessa, Nelosessa sekä harjoituspeleissä. Lauantainen voitto oli sikäli historiallinen, että se oli BARCAlle kautta aikain ensimmäinen PAVEa vastaan.

Kausi on nyt paketissa. PAVE hankki 13 ottelusta yhdeksän pistettä: yhden voiton, kuusi tasapeliä ja kuusi tappiota.

Vaikka PAVEn kausi päättyi jo, muut sarjan joukkueet pelaavat vielä yhden ottelukierroksen. Keltapaidat ovat tällä hetkellä tasapisteissä JPS:n kanssa, mutta paremmalla maalisaldolla edellä eli toiseksi viimeisenä. Sarja päättyy lauantaina 26.9., jolloin myös lopulliset sijoitukset varmistuvat.