Arkistosta vuodelta 2011

Image

Edustusjoukkue kohtasi sunnuntaina 19.6. Siilinjärven Ahmon tekonurmella SiPS:n reservijoukkueen, jonka kanssa PAVE kamppaili edelliskaudella Viitosen voitosta. Sarjanousijoiden ensimmäinen kohtaaminen Nelosessa päättyi PAVEn voittoon luvuin 1–2 (1–1).

Ottelu käynnistyi PAVElta nihkeästi. SiPS/2:lla oli heti alkuun puolittainen läpiajo, mutta laukaus suuntautui yli maalin. Pian kotijoukkue siirtyi johtoon kulmapotkusta. Takatolpalla Aleksi Manninen oli jäänyt vartijatta ja tuikkasi pallon maaliin pelikellon näyttäessä viittä minuuttia.

Jos alkuosa jaksosta meni SiPS/2:n tahdissa, avausjakson edetessä PAVE sai kiinni pelijuonesta ja alkoi saada tilanteita siilinjärveläisten päätyyn. Parinkymmenen minuutin kohdalla SiPS-vahti pelasti komeasti kulmapotkussa Veli-Matti Räihän puskun 5-rajalta.

Tasoitusmaali 33. minuutilla lähti Aleksi Hartikaisen lapikkaasta. Mies sai pallon vasemmalla 16-rajan ulkopuolella Petri Kalannilta, teki itselleen tilaa ja nosti ovelasti maalia kohti hankalan roikkupallon, joka putosi takanurkkaan.

Muutaman minuutin kuluttua PAVEn johtomaali oli jo lähellä, kun Aku Tuovisen laukaus kolahti tolppaan ja vähän myöhemmin Räihällä oli tekopaikka, mutta tauolle siirryttiin tasalukemissa.

54. minuutilla sitten nähtiin lopulta voittomaaliksi jäänyt osuma. Kalanti ja Jouni Lappalainen alustivat tilanteen hyvällä syöttökuviolla vasemmalla laidalla 16-alueen nurkalla. Lopulta Kalanti syötti maalin eteen Räihälle, joka kääntyi ja pamautti pallon maaliin.

Asetelmat muuttuivat merkittävästi tunnin kohdalla, kun PAVEn puolustaja joutui repimään läpiajoon karkaamassa olleen vastustajan nurin ja sai tilanteesta toisen keltaisen kortin, joten keltapaidat pelasivat viimeisen puolituntisen alivoimalla.

Loppu mentiinkin SiPS/2:n yrittäessä murtaa puolustusta ja toisaalta PAVEn hakiessa viimeistä niittiä voitolleen vastahyökkäyksistä.

Selvät maalitilanteet olivat miesylivoimalla pelanneella kotijoukkueella kuitenkin vähissä. Lisäksi Niko Piironen esitti hyviä otteita PAVEn veräjän suulla pelin loppuun saakka. Lähimpänä tasoitusta SiPS/2 kävi tilanteessa, jossa kaukaa ammuttu roikkupallo napsahti sisätolppaan, mutta pallo pomppi kuitenkin maalinedustan kautta ohi maalista.

Loppuosalla PAVEkaan ei ollut sen tehokkaampi, vaikka sillä oli pari kertaa hyökkäyksistään mahdollisuus lisämaaliin.

Kokonaisuutena suhteellisen tasainen kamppailu olisi voinut kääntyä toisinkin päin, mutta PAVE teki maalin enemmän ja lisäksi piti vastustajan maaleitta alivoimaisena. Tasaisessa sarjataulukossa tärkeät kolme pistettä matkasivat siis Iisalmeen.

PAVE pelaa seuraavan pelinsä jo tiistaina 21.6., jolloin Kangaslammille saapuu Kurkimäen Kisa.

SiPS/2 - PAVE 1-2 (1-1)

1-0 5min SiPS/2
1-1 33min Hartikainen (Kalanti)

1-2 54min Räihä (Kalanti)