Arkistosta vuodelta 2016

Perjantaina helteinen Sankariniemen stadion oli näyttämönä, kun PAVE kohtasi vieraansa Toivalan Urheilijat Nelosen kamppailussa. Sarjapisteet jaettiin tasatuloksella 2–2 (1–1).

Ottelun kaikki maalit tehtiin erikoistilanteista tai niiden jälkitilanteista. Pelitilanteista ei laadukkaita maalipaikkoja helposti auennutkaan, kun molemmat puolustivat tarkasti.

PAVE meni johtoon kahdeksan minuutin kohdalla. Kauden toista otteluaan pelannut toppari Jari Ollikainen heitti maalille pitkän rajaheiton, jonka Antti Intonen päällään liippasi etutolpan kohdalta ja takatolpalta Kari Huttunen puski pallon maaliin.

ToU tasoitti pelin 23. minuutilla näppärällä kulmapotkukuviolla, jossa kulmapotku annettiin 16-rajalle vaivihkaa nousseelle ToU-pelaajalle ja hieno laukaus lensi ylänurkkaan.

Avauspuoliajalla kummallakin oli tilanteensa lisämaaliin ja maalivahdit molemmissa päädyissä joutuivat venymään pari kertaa tärkeisiin torjuntoihin. Taukoa vietettiin 1-1-tilanteessa.

Keltapaidoilla oli myös toiselle puoliajalle mainio startti, kun joukkue siirtyi 2–1-johtoon hienosti pelatun erikoistilanteen kautta 52. minuutilla. PAVE sai laitavapaapotkun hyökkäysalueella. Intonen keskitti vapaapotkun maalin edustalle ja Ollikainen liukui ohjaamaan pelivälineen maaliin.

Kauan ei kotijoukkue kerennyt johtoasemastaan nauttia, kun jälleen ToU kampesi pelin tasoihin. Pelikello näytti 60. minuuttia, kun rajaheiton jälkeinen keskityspallo jäi pomppimaan 16-alueelle. Ensimmäinen laukaus kyettiin peittämään, mutta paluupallo kimposi suoraan siilinjärveläiselle, jonka putoava laukaus 16-rajan kupeelta upposi maalin kattoon.

Tasoituksen myötä ote siirtyi vahvasti vierasjoukkueelle. Vaikka PAVEkin pääsi vielä kokeilemaan maalintekoa, ottelun loppuosan paras maalisauma oli vierailijalla, kun hyökkäys päättyi pallon puskuun tolppaan.

Loppuminuutteja kohti peli taas tasaantui. Enemmän paikkoja voittomaaliin ei kummaltakaan enää nähty. Toisella puoliajalla maalipaikoille asti ei muutenkaan ehditty ensimmäisen tavoin, mihin osaltaan varmasti vaikutti paahtavan kuuma sää.

Tasatulos oli kaiken kaikkiaan lopulta oikeudenmukainen kenttätapahtumiin nähden. Kummallekin olisi tosin varmasti täydet pisteet kelvanneet. Voittoa ei keltasininen joukkue saanut vielä napattua, mutta neljän ottelun tappioputki kuitenkin saatiin hyvän taistelun myötä poikki.

Seuraavana on ohjelmassa vierailu Joensuuhun JoPS/2:n isännöimään otteluun lauantaina 6.8.