Arkistosta vuodelta 2012

Edustusjoukkueen kausi päättyi perjantaina Haukiniemellä. Viitosen B-lohkon viimeisessä ottelussaan iisalmelaiset kohtasivat Rautavaaran Raikun. Tasapeli 3–3 (1–2) tiesi sitä, että PAVE ei yltänyt lohkossa kahden kärkeen ja sarjapelit kaudelta 2012 ovat ohitse.

Vain täydet pisteet olisivat tuoneet paikan jatkoon, joten joukkue lähti hakemaan voittoa lohkovoittaja Raikusta. Katsojia oli saapunut paikalle kesän ennätysmäärä.

Avauspuolikkaalla PAVElla oli pari maalitilannetta enemmän, mutta Raiku vei jakson lukemin 1–2. Vieraat menivät johtoon 21. minuutilla, kun hyökkääjä syötettiin puolittain läpi 16-rajan tuntumasta. Petri Ekholmin lähitorjunta pysäytti ensimmäisen kudin, mutta irtopallon sai Matti Korkalainen laittaa vapaasti tyhjään maaliin.

Kuuden minuutin päästä PAVElle tuomittiin rangaistuspotku, kun hyökkääjää työnnettiin selästä 16-alueella. Aku Tuovinen pisti totutusti pallon pilkulta verkkoon. Puntit tasattiin rankkareiden osalta, kun hetki ennen taukoa Raiku sai ilmeisesti samanlaisen rikkeen vuoksi oman pilkkunsa, jonka Hannu Korhonen ampui maaliin. Avausjaksolla muita kunnon maalitilanteita ei kummallakaan liiemmälti ollut.

Toisen jakson alussa PAVE loi muutaman mainion paikan erikoistilanteista ja kaukolaukauksilla, mutta muuten lähelle maalialuetta ei tahdottu päästä. Jakson edetessä PAVE joutui siirtymään hyökkäävämpään peliin, mikä avasi Raikulle vaarallisia vastahyökkäyksiä.

Ottelua edettiin aina 70. minuutille saakka, ennen kuin keltapaidat viimein saivat kovasti kaivatun tasoitusmaalin. Pallo pelattiin maalin eteen, missä peliväline sitten kulki Jesse Eskelisen kautta Veli-Matti Räihälle, joka tuikkasi lopulta pallon ohi maalivahdin.

Tasoitus loi uutta henkeä keltapaitoihin. Voittomaalia oli nyt haettava – vaikka sitten osin puolustuksen kustannuksella. Niinpä kylmää vettä kotijoukkueen niskaan kaatui 77. minuutilla, kun Raiku käänsi isäntien hyökkäyksen ja iski ylivoimalla hyökäten tilanteen 2–3:een, maalintekijänä Jani Taskinen.

Minuutit pelikellossa hupenivat eikä maalipaikkoja meinannut PAVElle enää tulla. Lähempänä täyttä aikaa vierailijalla oli saumat kasvattaa johtoaan, mutta ylärimaa lähemmäksi maalinteko ei siltä enää onnistunut.

Kun pelattiin jo lisäaikaa, Henry Luimula tasoitti pelin. Pallo tuli keskeltä korkeana 16-boksiin ja kärkimies voitti kaksinkamppailussa puolustajan tuikaten pallon sitten maaliin. Aloituksen jälkeen keltapaidat ehtivät saada vielä pari hyökkäystä, joista ei kuitenkaan syntynyt mitään mainittavaa.

Kokonaisuutena tasainen kamppailu toi sen mukaisen lopputuloksen. Mutta ilman muuta on selvää, että kotijoukkueelle tulos merkitsi tappiota.

– – –

PAVE sijoittui Itä-Suomen Viitosen B-lohkossa kolmanneksi. Jatkosarjaan lohkosta etenivät Raiku ja NP-H/JuPy, joka keräsi yhden sarjapisteen PAVEa enemmän. Ratkaisevaksi koituivat tappiot juuri kärkikaksikkoa vastaan kevätkierroksella. Kahdestatoista ottelusta PAVE voitti kahdeksan, pelasi kaksi tasan ja hävisi kaksi keräten yhteensä 26 pistettä.

PAVE - Raiku 3-3 (1-2)

0-1 21min Raiku
1-1 26min rp Tuovinen
1-2 42min rp Raiku

2-2 70min Räihä (Eskelinen)
2-3 77min Raiku
3-3 90min Luimula