Arkistosta vuodelta 2022
kuva

Veikot toivat Rääkkylästä täyden pistepotin sarjakärjen kotikentältä.

Kesän pisin pelimatka tarjosi lauantaina mainion kamppailun, kun PAVE kävi Rääkkylässä lyömässä toistaiseksi ilman tappioita seilanneen sarjakärki NiemUn tuloksella 1–2 (0–1).

Hieman siipirikkoisena reissussa ollut PAVE pelasi helteen ja ukkoskuurojen keskellä vahvan esityksen, mikä takasi voittoputken jatkumisen jo viiden ottelun mittaiseksi. Samalla kuitattiin NiemUn keväällä Iisalmeen tekemä "ryöstöretki".

Ottelussa nähtiin hyvää ja jännittävää vääntöä pienellä kyläkentällä paikalle saapuneen yleisön iloksi. Alussa kunnon ukkoskuuro pyyhkäisi kentän yli, joten kuivalla kentälle ei kauan pelattu.

Puolen tunnin kohdalla Tuomas Halonen pamautti rajaheiton jatkotilanteesta pallon tarkasti alanurkkaan. PAVE puolusti kurinalaisesti ja NiemU onnistuttiin hyvin pitämään etäällä maalinteosta. Avausjakson vaarallisimmat kaksi paikkaa hoiti maalivahti Tomi Vepsäläinen varmoilla torjunnoillaan sekä topparina pelannut Erkko Niemeläinen viime hetken liu'ullaan maaliviivalta. Taukoa vietettiin PAVEn johdossa.

Toisen jakson alussa kotijoukkue pääsi tasoittamaan rangaistuspotkusta, mutta ottelun ratkaisijaksi nousi maalivainun viime pelissä löytänyt laitalinkki Henri Junnikkala. Yksi miehen maali ehdittiin jo hylkäämään paitsiona, joten hänpä paukautti sitten lisäajalla vapaapotkun jatkotilanteesta pallon uudestaan verkkoon ja täydet pisteet Iisalmeen. Toisen jakson mainittaviin kohokohtiin kuului myös Vepsäläisen torjuma läpiajo.

PAVEn Pohjois-Karjalan-matkailu jatkuu jo ensi perjantaina, jolloin Veikot matkustaa LehPa/2:n vieraaksi Kontiolahdelle. PAVE on edelleen sarjassa viidentenä. Sarjan kärkikasti kuitenkin tiivistyy, sillä kärkijoukkue NiemU on vain viiden pisteen päässä Veikoista, kun kaikilla on otteluita takana saman verran.

Ottelu oli muuten siitä harvinainen, että Veikoilla ei ollut yllään keltapaitoja, vaan Kuopion Elolta saadut lainapaidat.

NiemU - PAVE 1-2 (0-1)

0-1 27min Halonen (Pennanen)