Arkistosta vuodelta 2016

Sunnuntaina PAVE matkusti Kuopioon, jossa se koki Itkonniemen kentällä pelatussa ottelussa niukan 1–0-tappion Eloa vastaan.

PAVE aloitti terävästi ja sai alussa paineen Elon päätyyn. Hyvä startti ei tuottanut kuitenkaan tulosta, ja pian kotijoukkue oli vahvasti mukana pelissä. Lyhyt kenttä tarjosi katsojaystävällisen pelin, kun tilanteita syntyi vuoron perään kumpaankin päähän kuin tennisottelussa konsanaan. Erikoistilanteista muodostui maalipaikkoja kummallekin.

Ensimmäisen puoliajan loppuosalla Elo loi muutaman vaarallisen tilanteen, joista yhdestä 32. minuutilla se onnistui siirtymään johtoon. Kuopiolaiset pelasivat keskialueen syötönkatkon jälkeen laidan kautta vastahyökkäyksen, jossa lopulta hyökkääjä ohjasi kropallaan keskityksen aivan maalin edestä verkkoon.

Kaksi minuuttia isäntien maalin jälkeen nähtiin tilanne, joka aiheutti vierailijan leirissä runsaasti ihmettelyä ja protestointia. Elon pelaaja pyrki siivoamaan keskityspallon omalla 16-alueellaan, mutta potkaisikin huti pallosta ja kuoletti maasta pompanneen pallon kämmenellään. Tuomaristo ei kuitenkaan reagoinut tilanteeseen. Näin tauolle mentiin 1–0-lukemilla.

Toisen puoliajan alkuminuuteilla Elo oli terävämpi luoden pari vaarallista paikkaa, jotka kuitenkin maalivahti Asse Martikainen torjunnoillaan selvitti. Noin tunnin pelin kohdalla PAVE sai vapaapotkun hyvältä etäisyydeltä maalista, mutta Elon maalivahti venytti vielä alanurkkaa kohti matkanneen pallon tielle.

Ottelun loppuosalla keltapaidat muuttivat ryhmitystä hyökkäysvoittoisemmaksi, minkä myötä paine saatiin vastustajan päätyyn. Samalla toki aukesi Elolle mahdollisuus vastaiskuihin, mutta pari vaarallisinta tilannetta hoiti edelleen maalivahti Martikainen. Keltaisten lopun painostus ei vain riittänyt. Tilanteita ja hässäkkää syntyi vastustajan maalille, mutta valitettavasti ilman tulosta, vaikka kerran pallo kävikin jo tolpassa ja kerran pusku vapaapotkuun suuntautui vähän yli maalista.

Elo vei tasaisen kamppailun nimiinsä erityisesti hyökkäyssuunnan paremmalla pelillä. Se sai kokonaisuutena jokusen hyvän maalipaikan enemmän, kun taas PAVEn hyökkäykset liian usein tyrehtyivät ennen maalitilanteisiin asti pääsyä. Toki paikkoja maaleihin oli vierailijoillakin, mutta lopulta Elo oli jälleen maalin verran parempi.

Elo varmisti voitollaan sarjan kakkossijan ja PAVE joutuu vielä pelaamaan sarjapaikkansa puolesta. Kauden viimeinen ottelu pelataan lauantaina 17.9. Sankariniemellä, kun PAVE kohtaa Raikun. Ottelussa on molemmilla paljon pelissä, sillä kumpikin taistelee vielä sarjapaikastaan.

Kultapisteet:
RRR Asse Martikainen
RR Atte Huttunen
R Antti Intonen


Kuopion Elo - PAVE 1-0 (1-0)

Maalit:
1-0 32min Elo

Avauskokoonpano: Martikainen* (mv), Huttunen K, Intonen*, Huttunen A, Montalto, Merkkiniemi, Leinonen, Hartikainen (C), Roth P (V 54min), Kärkkäinen, Roth S
Vaihtopelaajat: Kalanti, Marin, Eskelinen

Arkisto (otteluraportit)