Arkistosta vuodelta 2023

Veikot teki terävän vierailun Kuopioon keskiviikkona, kun keltapaidat nappasivat lohkon kärkikastin Zulimaneilta tasapelipisteen. Puijon stadionin viileässä ”yöottelussa” pisteet jaettiin tuloksella 2–2 (0–0).

Ottelu oli PAVElta selvä ryhtiliike kolmen tappion jälkeen. Terveystilanne parani viime viikosta ja jalkeille saatiin hyvä nippu. Joukkue esiintyi nyt erilaisella taisteluilmeellä eikä voittokaan ollut kaukana. Esitykseen ja vierastasapeliin oli syytä olla tyytyväinen.

Zulimanit hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja ajoittain paine oli kova vieraiden päädyssä. Veikot jaksoi kuitenkin puolustaa nöyrästi ja harvat maalia kohti suuntautuneet pallot hoiti varmuudella maalivahti Niko Piironen. Tolppaan Zulimanit kerran tosin osuivat. Taukoluvut olivat 0–0.

Heti toisen puoliajan alkuun alkoi tapahtua. Ensin 50. minuutilla Zulu-pelaajan hyvä putoava kaukokuti upposi maaliin. Veikot kuitenkin iskivät nopeasti tasoihin hyökkääjäduonsa turvin, kun 53. minuutilla Vladimir Repnitsyn syötti Miika Riiholan puolittaiseen läpiajoon eikä mies erehtynyt maalipaikassa.

Ennakkosuosikki oli edelleen enemmän ruorissa, mutta PAVE pääsi yhä paremmin peliin sisään. Se tuotti tulosta 66. minuutilla ja kerrassaan komeasti, kun juuri kentälle vaihdettu Leevi Toppinen vei upealla kaukovedollaan Veikot 2–1 johtoon. Maali oli Leevin ensimmäinen keltapaidassa. Syötön tarjosi myös juuri vaihdosta kentälle tullut Juho Pennanen.

Voittoon asti ei matka kuitenkaan kantanut, koska 81. minuutilla Zulimanit tasoitti keskitystilanteen päätteeksi. Loppuhetkillä hyviä hyökkäyksiä tuli jokunen vielä molemmille.

Tasapeli oli PAVElle jo kauden kuudes. Vieraskentällä joukkue on jäänyt pisteittä vain kerran. Veikot on nyt sarjassa kuudentena 15 pisteellä, kun kautta on jäljellä kaksi ottelua.

Seuraava ottelu, kauden viimeinen kotona, pelataan Sankariniemellä sunnuntaina 17.9. Silloin vastustajaksi saapuu Ylämyllyn Yllätys.

Zulimanit - PAVE 2-2 (0-0)

1-0 50min Zulimanit
1-1 53min Riihola (Repnitsyn)
1-2 66min Toppinen (Pennanen)
2-2 81min Zulimanit

Kokoonpano: Piironen (mv); Rautio (64min Pennanen), Makkonen, Marttila (C) (V), Lappalainen (64min Toppinen (V)); Saastamoinen, Marin, Luoma Miro, Innanen (76min Eyob), Riihola; Repnitsyn (86min Ismael)