Arkistosta vuodelta 2018

PAVE otti neljännen peräkkäisen voittonsa, kun joukkue vieraili keskiviikkona Kuopiossa. Sarjan kärkikastin kamppailussa Elo kaatui Itkonniemen nurmella lukemin 4–1 (2–1). Keltapaidoista Miika Riihola teki kaksi osumaa ja konkariveikot Aleksi Hartikainen ja Tapio Merkkiniemi osuivat kerran tehden kumpikin kauden avausosumansa.

Iisalmelaisten yksi vahvuus tällä kaudella on ollut pelaajaringin laajuus. Loukkaantumisia ja poissaoloja on tullut tasaiseen tahtiin, mutta otteluihin on aina saatu vahva kokoonpano. Nytkin kokoonpano muuttui edellispelistä usealla pelaajalla, mutta matkassa oltiin silti 16 miehen vahvuisena ja vastuunkantajia löytyi jälleen.

Ottelu käynnistyi ihmeellisellä episodilla, kun Elo sai 5. minuutilla halvan lahjamaalin. Elo-hyökkääjä törmäsi boksissa pallon tavoittelussa maalivahti Asse Martikaiseen ja tuomari kertoi pallon hyppysiinsä napanneelle PAVE-vahdille, että peli jatkuu maasta. Mutta vihellystä ei koskaan kuulunutkaan ja hetken ihmettelyn ja seisoskelun jälkeen hyökkääjä siirsi pallon tyhjään maaliin. Vierasjoukkue kävi ratkaisusta tietysti kierroksilla, mutta pääsi onneksi pian sen yli ja keskittyi omaan peliinsä.

Itkonniemen kenttä on tunnetusti pieni, ja siellä kotijoukkueet ovat viime vuosien otannan perusteella suosineet suoraviivaista ”pitkä ja perään”-taktiikkaa. Elo haki pitkillä avauksilla hyökkääjiään, minkä kuitenkin PAVE sai pidettyä hyvin aisoissa.

Vierasjoukkueen toipuessa alun takaiskusta Elolla oli ottelun vahvin vaiheensa ja pallo pyöri enemmän keltapaitojen puoliskolla. Kaukovetojen lisäksi Elo loi laitojen kautta pari vaarallista hyökkäystä, jotka kuitenkin saatiin pysäytettyä maalin edessä viime hetkellä.

Ensimmäisen 45-minuuttisen edetessä ote alkoi kääntyä PAVElle, mikä tuotti tulosta vähän ennen taukoa. Ensin 41. minuutilla Toni Nousiainen puski keskityspallosta kohti maalia, puskun tielle venytti maalivahti vielä kätensä, mutta Riihola puski paluupallon verkkoon.

Ja juuri ennen taukovihellystä vieraat saivat vielä 2–1-”pukukoppimaalin”, kun Mikael Karppinen lähetti maalin edustalle pitkän keskityksen, johon ennätti ensimmäisenä kapteeni Hartikainen ohjaten pallon ohi maalivahdin.

Toisella puoliajalla PAVElla ei ollut enää tarvetta hyökätä yhtä innokkaasti, ja Elo puolestaan tukeutui yhä enemmän pitkiin korkeisiin palloihin, joten pääpallovääntöjä nähtiin tuon tuostakin. PAVEn pakka piti hyvin omassa päädyssä eikä erityisen vaarallisia paikkoja syntynyt. Vaarallisin tilanne oli boksin sisältä lähtenyt veto, jonka Martikainen kuitenkin nappasi.

Toisessakaan päädyssä ei enää paikoilla mässäilty, mutta PAVE teki kuitenkin vielä kaksi osumaa. Noin tunnin kohdalla kolmas maali oli jo lähellä, kun pallo pamahti kulmapotkun jälkeen tolppaan. Sitten 83. minuutilla Elon maalivahti potkaisi avatessaan pallon sijasta Nousiaista ja seurauksena oli rangaistuspotku. Merkkiniemi ampui pelivälineen pilkulta varmasti verkkoon.

Voitto varmistui viimeistään 88. minuutilla, kun maalinedushässäkän päätteeksi Elon pelaaja laukoi purkupallon, jonka Riihola ohjasi takaisinpäin ja suoraan maaliin.

Näin PAVE haki ansaitun ja tärkeän voiton kärkipelistä. Omaa päätyä puolustettiin taas hienosti, eikä vastustaja saanut tehtyä todellista pelitilannemaalia. Tällä kertaa PAVE viimeisteli tehokkaasti paikoistaan ja onneakin oli rahtunen mukana, vaikka pelin alku oli kovin tyly.

Nelosessa joukkueiden ollessa tasapisteissä keskinäinen ottelu ratkaisee, joten siksi kärkikastin porukoiden välisillä otteluilla on suuri merkitys. Sen vuoksi PAVE on taulukossa sijalla kaksi, vaikka kasassa on yhtä monta pistettä kuin johtavalla LehPa yj:llä eli 18.

Veikoilla on nyt parin viikon ottelutauko, kunnes 29.6. Sankariniemelle saapuu vastustajaksi Nilsiän Pallo-Haukat.