PAVE ei pärjännyt Zulimanien pyörityksessä

Kotijoukkueen kaksi purkupallovirhettä kostautui.

Harri Antikainen
Iisalmi

Hyvän alkukauden jalkapalloilun Kolmosessa pelannut iisalmelainen PAVE sai todellisen mittarin nykykunnosta, kun Sankariniemen nurmella vastaan asteli sarjakärki SC Zulimanit Kuopiosta. Vierasjoukkue ei jättänyt paremmuudesta selittelyille sijaa, vaan vei pisteet 0–3 (0–2) -lukemin.

PAVE lähti otteluun viiden pelaajan keskikentällä ja pyrki saamaan yhden kärjen karvauksella vastustajansa avaamaan pitkillä palloilla.

Kotijoukkueen osalta ensimmäisen jakson osalta pelaaminen hyökkäyspäässä sujui ailahtelevasti. Välillä syötöt eivät löytäneet millään omia, hetkittäin peli oli hyvinkin sujuvaa.

PAVElla oli oikeastaan kaksi viiden minuutin hyvää jaksoa. Ensimmäinen niistä tuli kymmenen minuutin jälkeen. Hannu Luttinen pääsikin keksikentältä tulleesta vapauttavasta syötöstä etenemään vasenta laitaa ja hänen hyvä laukauksensa osui pystypuuhun, mutta kimposi siitä maalivahdin syliin.

Zulimanien vaarallisuudesta tuli ensimmäinen näyte, kun ottelua oli pelattu 20 minuuttia. PAVElla oli jo pallo puolustuksessa hallussaan, mutta huono purku aiheutti sen, että vierasjoukkueen Jaakko Pulkkinen sai pallon haltuunsa 16 -rajan sisällä ja syötti takaviistoon Jani Korhoselle, joka tälläsi sydämensä kyllyydestä upean vedon suoraan vasempaan yläkulmaan.

Kuusi minuuttia myöhemmin kotijoukkueen puolustukselle sattui jälleen purkutilanteessa kaamea virhe. Pulkkinen sai PAVEn puolustajan purkuyrityksestä suoraan maalin eteen ja laukoi varmasti pallon oikeaan alakulmaan ja joukkueensa jo 2–0 -johtoon.

Toinen hyvä pätkä ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen osalta sattui viimeiselle viidelle minuutille. Kun ottelua oli pelattu 42 minuuttia, Aku Tuovisen napakka laukaus sujahti niukasti maalin ohitse torjunnan kautta.

Toisella jaksolla kotijoukkue ei enää pysynyt Zulimanien pyörityksessä mukana. PAVEn koettaessa hyökätä aktiivisemmin, vierasjoukkue pääsi useisiin vastahyökkäyksiin ja pyörittämään peliä näyttävästi hyökkäyspäässään.

PAVE ei saanut toisella jaksolla luotua kovin kummoisia maalintekotilanteita. Sen sijaan vierasjoukkueen Pulkkinen pääsi laukomaan loppulukemat 0–3 rangaistuspotkusta, kun Zulimanien pelaaja kaadettiin rangaistusalueen sisäpuolella. Pulkkinen ei pilkulta erehtynyt vaan sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan. Ottelua oli tuolloin pelattu 63 minuuttia.

Kotijoukkue ei saanut enää kunnollista takaa-ajoa aikaiseksi. PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen myönsikin, ettei paukut enää toisella jaksolla riittäneet.

– Taktiikkamme onnistui ensimmäiset 20 minuuttia hyvin. Sitten meille tuli kaksi purkupallovirhettä ja vastustaja rankaisi niistä. Ensimmäisellä jaksolla pyrimme prässäämään, mutta toisella jaksolla emme enää mahtaneet mitään Zulimanien tasoiselle joukkueelle.

– Meidän pitää saada tyhmät virheet pois niin silloin voimme näissä otteluissa pärjätä, Kukkonen kertoi.