Arkistosta vuodelta 2022
kuva

Jo 7. voitto putkeen – Veikot kaatoivat Zulimanit Sankkurilla.

PAVE jatkoi torstaina voittoputkeaan, kun kuopiolainen Zulimanit kaatui Sankariniemen illassa runsaslukuisen yleisön edessä maalein 4–2 (1–1). Voitto oli Veikoille jo seitsemäs peräkkäinen.

Isäntien maalit tekivät Tuomas Halonen (2), Samuel Eyob ja Antti Kauppinen.

PAVE aloitti pirteän vahvasti, joten peli pyöri vieraiden päädyssä. Painetta ja hässäkkää saatiin luotua maalille, mikä tuotti tulosta 22. minuutilla, kun Samuel Eyob puski Miska Lappalaisen lähettämän kulmapotkun verkkoon. Maali oli PAVE-tulokkaalle jo kauden ja ylipäänsä futisuran neljäs.

Isäntien hyvä ote katkesi sitten nopeasti, kun vieraat saivat helpon lahjamaalin 30. minuutilla PAVEn oman pään syöttösählingin avustuksella. Ennen tasoitusta Zulimaneilla ei ollut juuri tilanteita, mutta sen myötä kuopiolaiset pääsivät hyvin peliin mukaan ja isäntien peli haki uomiaan. Johtomaali oli lähellä pian tasoituksen jälkeen, mutta maalivahti Niko Piironen venytti hienon torjunnan 16-rajan vapaapotkun tielle.

Toisen jakson alkuosa sujui Zulimanien otteessa ja PAVE joutui enemmän puolustuskannalle. 65. minuutilla vieraat siirtyivät johtoon nopeasta laidalta pelatusta vastaiskusta PAVEn hyökkäysalueen erikoistilanteen jälkeen.

Viime peleissä PAVE on kuitenkin osoittanut sitkeyttä eikä joukkue nytkään häkeltynyt tappioasemassa. Keltapaidat paransivat loppua kohden ja tulivat vielä rinnalle ja ohikin.

Topparin tontille palannut kapteeni Antti Kauppinen puski 71. minuutilla ottelun tasoihin kulmapotkusta, jonka laittoi matkaan Jeri Saastamoinen. Hieman myöhemmin Kauppinen oli tehdä kulmapotkuista kaksi maalia lisää, mutta saksipotkun nappasi maalivahti ja ohjaus päällä meni hieman ohi.

Voiton toivat sitten Tuomas Halosen komeat yksilösuoritukset ottelun loppuminuuteilla. Ensin 89. minuutilla hän riisti pallon keskuspuolustajan jalasta keskikentällä, karkasi läpiajoon ja nosti komean tsipin yli vastaan lähteneen maalivahdin. Lisäajalla hän sai boksiin syötön Niklas Innaselta, harhautteli rangaistusalueella ohi kahden pelaajan ja laukoi pelivälineen tarkasti alanurkkaan. Mies oli vielä täydentää illan hattutempulla, mutta ristikkokutiin päättynyt läpiajo oli niukasti paitsio. ”Tume” on nyt tehnyt 11 maalia kauden 12 ottelussaan.

Voiton myötä PAVE nousi sarjassa kolmanneksi ja kolmen pisteen päähän kärkisijasta. Seuraavaksi PAVE matkustaa Siilinjärvelle 26.8. ToUn vieraaksi.

PAVE - Zulimanit 4-2 (1-1)

1-0 22min Eyob (Lappalainen)
1-1 30min Zulimanit