PAVEn kokoonpano: Juha Ovaskainen, Ville Hakkarainen (75min Lasse Koponen), Jarmo Kauppinen, Pasi Hiltunen, Marko Kärkkäinen (ua 70min), Pasi Korhonen, Janne Räsänen (45min Jani Nissinen), Aku Tuovinen, Jouni Kasurinen, Aleksi Hartikainen (45min Hannu Luttinen), Aappo Lyytikäinen

Iisalmen Sanomat 7.8.2006:

PAVEn puhti ei riittänyt kotikentällä SaPaa vastaan

Harri Antikainen
Iisalmi

PAVEn pistepussi ei karttunut Kangaslammin kentällä, kun se sai jalkapallon Kolmosen ottelussaan vastaansa Savon Pallon Pieksämäeltä. Vierasjoukkue oli ottelussa vahvempi maalein 1–3 (1–2). Heti ottelun alusta saakka näytti, kuin SaPalla olisi ollut käytettävissään yksi vaihde enemmän juoksumoottorissa.

Kotijoukkueen puolustukselle sattui nukahduksia pitkin ottelua, vaikkakin kolmen peliminuutin kohdalla se oli hereillä Pasi Korhosen pelastaessa maalia kohti pomppineen pallon lähes maaliviivalta.

PAVE siirtyi kuitenkin ottelussa johtoon vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Aku Tuovisen antaman kulman jälkitilanteesta Jouni Kasurinen pääsi melkoisesta ruuhkasta tuikkaamaan pallon vierasjoukkueen verkkoon. Tilanteeseen hyvän esityön teki Jarmo Kauppinen, joka ajoi kulmassa röyhkeästi kohti maalia, näin SaPan maalivahti Teemu Holopainen ei saanut palloa haltuunsa, vaan se jäi pomppimaan maalin edustalle.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkueella oli mahdollisuus lisätä johtoaan Aappo Lyytikäisen ollessa irti. Vierasjoukkueen puolustaja juoksi kuitenkin Lyytikäisen kiinni ja työnsi hänet kumoon hieman kyseenalaisin ottein, mutta peli sai jatkua ja SaPa selvitti tilanteen.

Vierasjoukkueen vastaus tuli 18 peliminuutin kohdalla, kun Aaro Teittinen pääsi etenemään vasemmalta laidalta ja ampui pienestä kulmasta. Pallo kimposi PAVEn puolustuksesta ohitse maalivahti Juha Ovaskaisen.

Toisen kerran SaPa iski 35 minuutin kohdalla. Tilanne lähti liikkeelle puolustaja Ville Hakkaraisen purkuyrityksestä, josta vierasjoukkue sai pallon kulmaan. Teittisellä oli helppo työ viimeistellä keskityspallosta muutamasta metristä illan toinen osumansa.

Toisella jaksolla PAVE alkoi ajella vastustajaan kovemmalla kontaktilla ja seurauksena oli Marko Kärkkäisen punainen kortti 70 peliminuutin kohdalla.

Kuusi minuuttia Kärkkäisen ulosajosta vierasjoukkue löi lopullisen niitin, kun PAVE ensin menetti helposti pallon keskialueella. Teittinen käänsi pelin suunnan nopeasti ja keskitti maalin eteen nousseelle Riku Tiihoselle, joka pamautti loppulukemiksi 1–3.

PAVEllakin oli ottelussa omat paikkansa tehdä muutama maali enemmän, mutta loppupeleissä yritykset jäivät ponnettomiksi.

Kotijoukkueen valmentaja Jussi Kukkonen ynnäsi ottelun vähäsanaisesti.

– Maalipaikoista pitää tehdä, kaksi lahjamaalia vastustajalle ja yksi tyhmä punainen kortti. Siinäpä se oli.