Arkistosta vuodelta 2009

PAVEn edustusjoukkue matkusti lauantaina 22.8. Rautalammille, jossa vastaan asettui RautU. PAVE sai tällä kertaa mukaan bussiin myös useamman vaihtomiehen, joten edellisen ottelun pelaajakato oli onneksi ohitettu.

Kun ottelun olisi pitänyt jo alkaa, erotuomarikolmikkoa ei näkynyt paikalla. Ottelun ajankohtaa oli nimittäin aikaistettu kahdella tunnilla, mutta RautU ei ollut muistanut ilmoittaa siirrosta erotuomareille. Niinpä joukkueet neuvottelivat aikansa mitä tehtäisiin.

Kun erotuomareiden kentälle saapuminen olisi kestänyt toista tuntia, joukkueet ja piiri sopivat, että PAVEn Riku Happonen tuomitsee ottelun.

Iisalmelaiset saivat reilusti myöhässä alkaneeseen otteluun hyvän alun. PAVE siirtyi johtoon 15. minuutilla, kun Petri Kalanti puski takatolpalta pallon verkkoon. Keskityspallon tarjoili Aku Tuovinen.

RautU sai tasoitusmaalin viisi minuuttia myöhemmin. PAVE-vahti Hannu Tuovinen torjui ensimmäisen laukauksen, mutta RautUn Sami Haukka nosti paluupallon maaliin.

Kummallakin joukkueella oli ensimmäisellä jaksolla paikkoja lisämaaleihin. Kun keltapaidat eivät maalinteossa onnistuneet, kotijoukkue maalasi vielä kerran lisäajalla. Sami Haukka laukoi komeasti toisen maalinsa ylänurkkaan 45. minuutilla.

Toinen jakso alkoi PAVElta murheellisesti. Petri Kalannin käsivarsi vääntyi sijoiltaan, kun hän liukui peittämään laukausta. Miehen ottelu päättyi sairaalareissuun, mutta onneksi murtumilta vältyttiin. Kalannin kausi kuitenkin on ohi.

PAVEn tasoitusmaali syntyi n. 60 minuutilla. Pasi Hiltunen syötti pallon vasempaan laitaan Jari Ollikaiselle, joka puolestaan jatkoi pallon maalin edustalle. Aku Tuovinen ampui pallon ilmasta maaliin; hienosti rakennettu ja viimeistelty maali.

Ottelun lopussa PAVElla oli paremmat tilanteet voittomaaliin. Kaukolaukaus pamahti kerran jo ylähirteen, mutta maalia ei enää saatu. Niinpä pisteet jaettiin maalein 2-2 (2-1).

Kentän paras oli ehdottomasti Riku Happonen, joka valmistautui pelaamaan mutta joutuikin yllättäen tuomariksi, vieläpä yksin ilman avustavia tuomareita. Mies tuomitsi puolueettomasti ja keräsi molempien joukkueiden kehut pelin jälkeen.

Seuraavaksi PAVE kohtaa kotonaan lohkon voitosta kamppailevan SiPSin. Ottelu pelataan Kangaslammilla su 30.8. klo 16.

RautU - PAVE 2-2 (2-1)

0-1 15min Petri Kalanti (Aku Tuovinen)
1-1 20min RautU
2-1 45min RautU
2-2 60min Aku Tuovinen (Jari Ollikainen)

PAVEn kokoonpano: Hannu Tuovinen (mv), Henry Luimula, Petteri Hiltunen, Antti Kauppinen, Jari Leinonen, Jussi Antikainen, Petri Kalanti, Samuli Laitinen, Aleksi Hartikainen (V), Aku Tuovinen (C), Jari Ollikainen

Vaihdosta: Jani Sutinen, Pasi Hiltunen (V), Ville Hakkarainen (V), Marko Kärkkäinen, Janne Räsänen