Arkistosta vuodelta 2016

PAVE avasi sunnuntaina voittotilinsä kauden Nelosessa, kun iisalmelaiset voittivat vieraansa Joensuun Palloseuran kakkosjoukkueen lukemin 1–0 (1–0).

Valtaosa kuumalla Kankaan tekonurmella tahkotusta pelistä mentiin keltapaitojen hallinnassa. PAVE siirtyi nopeasti johtoon alussa, mutta kun vapauttavaa toista maalia ei saatu, ottelu säilyi yksimaalisena loppuun saakka ja näin voitto varmistui vasta päätösvihellyksellä.

Heti ensimmäisellä minuutilla PAVEn kulmapotkutilanteessa laukaus tärähti ylärimaan. Ottelun 11. peliminuutilla JoPS/2:n maalivahdin purkupotku jäi lyhyeksi ja pallon voitti ilmassa Jeri Saastamoinen, jolta pallo tuli Simo Rothille. Roth eteni boksiin ja laukoi pallon alanurkkaan.

Ensimmäisellä jaksolla peli oli vahvasti PAVEn hallussa. Pallo pysyi keltaisilla, pelin painopiste oli hyökkäyspuoliskolla ja tasaiseen tahtiin syntyi myös hyökkäyksiä, joissa kuitenkaan viimeiset syötöt ja keskitykset eivät olleet tarpeeksi laadukkaita. Kunnon maalipaikkoja avautui 16-alueen sisälle kaksi, joista maalipuiden väliin ei pelivälinettä kummastakaan saatu.

Kotijoukkueen otteesta huolimatta JoPS/2:llakin oli avausjaksolla pari paikkaa tasoitukseen. Vaarallisin vastustajan tilanne oli laitavapaapotkua seurannut pusku, joka meni yläriman kautta yli.

Toisella jaksolla PAVE jauhoi hyökkäyksiään ilman tulosta. Pelitilanteista rakennettiin maalipaikkoja jälleen muutama, muttei maalia nähty, kun erikoistilanteetkaan eivät lisämaalia suoneet.

Jakson edetessä otteet alkoivat tasoittua. Viimeiselle kymmenminuuttiselle vierailija käänsi vielä otteen itselleen ja loi painetta hyökkäysalueelleen. JoPS/2:n vahva hetki ei kuitenkaan tuottanut kunnon maalitilanteita, joten vastustaja jäi toisella jaksolla ilman todellista maalintekopaikkaa.

Isännät nappasivat lopulta niukan voiton, ja tärkeintä toki oli, että voittosarakkeeseen saatiin ensimmäinen merkintä.

Kankaan tekonurmelta joukkue siirtyy pian nurmelle, ja loppukauden kotiottelunsa keltapaidat pelaavatkin Sankariniemen stadionilla. Seuraavaksi keltaisten ohjelmassa on vierailu torstaina 26.5. Kuopion Kettulanlahden nurmelle, missä iisalmelaisia isännöi Liitosalueen Pallo.