Arkistosta vuodelta 2014

Image

PAVElla oli perjantaina menestyksekäs visiitti Kuopion Puijolle. Joukkue kukisti lohkon kärkipelissä KJK:n tuloksella 2–4 (1–2) ja varmisti näin myös lohkovoiton sekä paikan Viitosen loppusarjassa.

PAVE hallitsi peliä etenkin avauspuoliajalla. Maalitilanteita saatiin luotua runsaasti, mutta pallo ei tahtonut löytää tietään verkkoon. Paikkoja syntyi sekä suorista hyökkäyksistä että erikoistilanteista. Kulmapotkuja ja sivuvapaapotkuja tuli alkupuolikkaalla PAVElle kymmenkunta, mutta maalia kohti suuntautuneet puskut ja ohjaukset poimi aina KJK-veskari. Kerran pallo siivottiin maaliviivalta ja kerran osuttiin tolppaan.

Kuten monesti tuppaa käymään kun itse ei onnistuta, vastustaja otti ja näytti mallia iskemällä tehokkaasti vastahyökkäyksestä lukemat 1–0:aan 35. minuutilla. Nousu laidalta ja keskitys maalille, jossa KJK:n Olli Männikkö jatkoi pallon maaliin.

PAVE ei tästä lannistunut, vaan jatkoi vahvasti ja kuittasikin pian pelin tasoihin. Jari Ollikainen keskitti oikealta maalille, jossa pallo tuli Tapio Merkkiniemen kautta Aleksi Hartikaiselle. Hartikainen laukoi pallon alanurkkaan.

Ja vielä ennen taukoa iisalmelaiset siirtyivät 2–1-johtoon. Jari Leinosen hyvä pitkä pystysyöttö vapautti Simo Rothin karkumatkalle ja kärkimies tuikkasi pallon ohi vastaan tulleen maalivahdin 40. peliminuutilla.

Toinen puoliaika jatkui yhtä hyvällä otteella. PAVE lisäsi johtonsa 3–1:een 47. minuutilla. Leinonen keskitti rajaheiton jälkeen oikealta ja Antti Kauppinen hyppäsi korkeimmalle puskiessaan pallon tarkasti alanurkkaan.

Tämän jälkeen peli alkoi jo tasaantua ja kotijoukkuekin sai paremmin otetta peliin. KJK:lla oli jo pari vaarallista kaukolaukausta ennen kuin sen onnistui kaventaa 61. minuutilla. Pallonmenetys keskialueella kostautui, kun KJK sitten syötti pelaajansa vapaaksi 16-rajalle ja Miika Kuikan laukaus painui alanurkkaan.

Pian kuitenkin PAVE siirtyi taas kahden maalin johtoon. Jari Ollikainen ja Jesse Eskelinen karvasivat ensin pallon oikealla laidalla keltaisille. Sitten Simo Roth kuljetti pallon boksiin ja laukoi kovan maannuoliaisen ohi maalivahdin. Tilanne 65. minuutilla oli 4–2 PAVElle.

Ottelun 75. minuutilla asetelmat muuttuivat merkittävästi. Molempien joukkueiden pelaajat kiirehtivät keskialueella irtopalloon, johon liukui ensimmäisenä PAVE-peluri potkaisten pallon väljemmille vesille. Valitettavasti tilanteeseen tullut KJK:n pelaaja sai samalla liukujan jalasta osuman ja loukkaantui. Tuomari tuomitsi tilanteesta punaisen kortin ja PAVE pelasi lopun yhden vajaalla.

Kuvio oli loppuvartin osalta selvä: keltainen joukkue vetäytyi puolustamaan ja mustapaitainen kotijoukkue yritti löytää saumaa kavennukseen. Painostus ei tuonut kuitenkaan KJK:ta enää lähemmäs PAVEn puolustaessa tunnollisesti. Sitä vastoin PAVElle avautui lopussa vielä vastahyökkäyksillä pari hyvää paikkaa kasvattaa johtoa, mutta KJK-vahti torjui ne, joten lopputulokseksi kirjattiin PAVEn voitto 4–2.

PAVEn peli oli kaikkiaan hyvällä tasolla. Jokainen keltapaita oli ennen kaikkea liikkeellä hyvällä asenteella ja noudatti pelisuunnitelmaa. Palloa hallittiin kierrättäen sitä maltilla pelaajalta toisella, mikä tuotti myös paljon maalitilanteita. Niistä käytettiin murto-osa, mutta se riitti. Puolustuspeli oli jälleen varmaa vastustajan tehokkaammasta viimeistelystä huolimatta.

Viimeinen PAVEn alkusarjan ottelu on torstaina 21.8. Kangaslammilla, kun keltapaidat kohtaavat FC Tarzanin. Loppusarjaan selviäminen tarkoittaa, että kausi jatkuu alkusarjan jälkeen vielä kuudella ottelulla. Otteluohjelma selviää myöhemmin.

KJK - PAVE 2-4 (1-2)