Arkistosta vuodelta 2013

Image

Kuukauden kesätauolta paluu sujui PAVElta tappiollisesti, kun joukkue pelasi keskiviikkoiltana Siilinjärvellä Viitosen ottelun Harjamäen Terästä vastaan. Tihkusateisella Ahmon tekonurmella kotijoukkue otti voiton lukemin 4–3 (2–2). Vaikka listalle saatiin kirjattua yksi kauden vahvimmista kokoonpanoista, keltapaitojen peli ei löytänyt uomiinsa kuin hetkittäin.

Kun joukkueiden edellisessä kohtaamisessa HarTe saatiin pidettyä pois vaarallisilta maalipaikoilta, nyt vastustaja laukoi tolppaan jo ensimmäisestä hyökkäyksestään viidennellä minuutilla. Maalinteon aloitti kuitenkin PAVE seitsemännellä minuutilla. Antti Kauppinen puski keskikentältä vastustajan maalipotkun oikeaan laitaan Simo Rothille, joka eteni ja syötti maalinedustan poikki takatolpalle, jonne Veli-Matti Räihä ehti ensin sijoittaen läheltä pallon maaliin ohi maalivahdin.

Mutta HarTe tuli rinnalle ja ohi nopeasti, kun vierailijan alakerralle sattui kaksi pahaa syöttöhassia. 11. peliminuutilla epäonnistuneen purkupallon seurauksena HarTen Joni Liimatta sai ilmaiseksi pallon 16-alueella ja laukoi pallon etukulmasta maaliin. HarTe meni johtoon 19. minuutilla, kun Aki Paananen katkaisi avauksen ja nosti roikkupallon maaliin.

PAVE tuli kuitenkin pian tasoihin 25. minuutilla keskialueen vapaapotkusta, jonka Petri Kalanti laittoi matkaan ja maalin edessä palloon korkeimmalle hyppäsi Kari-Pekka Hyvärinen puskien sen maaliin.

Ensimmäisen puoliajan lopussa HarTella oli muutama hyvä sauma johto-osumaan, mutta Eetu Lähderinteen tärkeät torjunnat pitivät pelin tasoissa. Kerran siilinjärveläiset tosin saivat pallon ylärimaan kulmapotkutilanteesta. Maalien lisäksi PAVElla ei ollut avauspuolikkaalla muita kunnon paikkoja, kaukovetoja sentään muutama nähtiin. HarTe veikin peliä ensimmäisellä puoliajalla vahvemmin, mutta tauko koitti silti 2–2-lukemissa.

Toisella puoliajalla PAVE oli paremmin kiinni pelissä saaden jo enemmän tilanteita toiseen päähän. Joukkue menikin 2–3-johtoon 60. minuutilla jälleen samantyylisellä vaparimaalilla. Tapio Merkkiniemi antoi vapaapotkun keskialueelta ja pallo lensi maalin edustalle keskelle pelaajajoukkoa, jossa Hyvärinen voitti pallon itselleen ja syötti Rothille. Roth kääntyi ja pamautti pallon läheltä verkkoon.

Olisiko hyvän olon tunne hiipinyt nopeasti keltapuseroihin vai mistä lie johtunut, mutta HarTe tasoitti pian aloituksen jälkeen. Keskeltä avautui liikaa tilaa ja kotijoukkue pelasi hienosti muutamalla syötöllä PAVEn keskikentän ja puolustuksen rikki ja HarTe-pelurin yksin nokikkain maalivahdin kanssa. Jesse Haaranen sijoitti pelivälineen varmasti ohi veskarin.

Tasatilanteessa PAVE oli kaksi kertaa hyvin lähellä maalintekoa. Ensin 66. minuutilla Kari Huttunen paukautti keskityspallosta ylärimaan ja myöhemmin 80. minuutilla Aleksi Hartikainen pääsi 16-alueen nurkalta läpi, mutta HarTen maalivahti teki kutiin hienon pelastuksen.

Kun vierailija ei onnistunut, 85. minuutilla HarTe sai vapaapotkun hyvästä paikasta 16-rajan edustalta. Jesse Haaranen teki illan toisen osumansa laukoessaan pallon tarkasti muurin ohi taka-alanurkkaan. Loppuminuuteilla HarTe oli vahva eikä keltapaitojen enää onnistunut päästä tasoituspaikoille, joten täydet pisteet jäivät Siilinjärvelle 4–3-loppunumeroin.

Ottelusta muodostui tasainen, mutta kokonaisuutena HarTe oli parempi.

Jatkosarjamahdollisuudet ovat PAVElta livenneet, joten kuluvaa kautta on jäljellä kolme ottelua. Seuraava, toiseksi viimeinen kotiottelu pelataan perjantaina 9.8. Kangaslammilla, kun vastaan saapuu lohkovoitosta taisteleva KJK.

HarTe - PAVE 4-3 (2-2)

0-1 7min Räihä (S. Roth)
1-1 11min HarTe
2-1 19min HarTe
2-2 26min Hyvärinen (Kalanti)

2-3 60min S. Roth (Hyvärinen)
3-3 62min HarTe
4-3 85min HarTe

Avauskokoonpano: Lähderinne (mv), Miettinen, Huttunen, Ollikainen, Merkkiniemi, Kalanti, Leinonen, Kauppinen (C), Tuovinen, Räihä, S. Roth
Vaihtopelaajat: Hartikainen, Hyvärinen, Laitinen, Räsänen, Mustonen, Eskelinen, Ekholm (mv)