Arkistosta vuodelta 2021

Perjantaina PAVE palasi pelikentälle Pieksämäellä, jossa vastassa oli SaPa. Vieraat jäivät pisteittä, kun SaPa voitti ottelun 3–0 (1–0).

Ottelu oli siinä mielessä erikoinen, että PAVE pelasi pallollisesti kesän parasta peliään, mutta tulostaululla komeilivat selvät luvut vastustajalle. Vaikka PAVE vei pallonhallinnan, SaPa oli tehokas vastaiskujen kautta maalipaikoissaan ja hyödynsi armotta Veikkojen virheet. Sarjanousija piti ihan ansiosta pisteet Pieksämäellä.

Alun tunnustelun jälkeen ote alkoi siirtyä vieraille, mutta maalinteon aloitti kotijoukkue 30. minuutilla. PAVElla oli vaarallinen maalipaikka, jonka jälkeen SaPa pelasi nopean vastaiskun, mikä päättyi kevyehköön rangaistuspotkuun. PAVEn puolustaja liukui estämään maalipaikan ja liukuessa kaatui vastustajakin. Tuomari katsoi, että osuma tuli palloa ennen vastustajaan ja pallo tuomittiin rangaistuspisteelle. Aaro Häkkinen sitten sijoitti rankkarin maaliin.

PAVE jatkoi maltilla omaa peliään ja painetta saatiin SaPan päätyyn, mikä poiki hyvän nipun vapaa- ja kulmapotkuja. Muutama vaarallinen läheltä piti -paikka luotiin, mutta ilman tulosta. Paras paikka tuli mainiosti pelanneelle Eetu Heiskaselle vähän ennen taukoa, mutta veto kuitenkin karkasi yli maalin.

Toisella jaksolla pallon hallinta siirtyi yhä vahvemmin keltapaidoille. Hyökkäysaihioita saatiin hyvin liikkeele, mutta kentän viimeisellä kolmanneksella oltiin edelleen tehottomia. Paras tasoituspaikka tuli noin tunnin paikkeilla Eetu Marinille, joka harhautteli itsensä hienosti boksiin nokikkain maalivahdin kanssa, mutta veskari poimi laukauksen syliinsä.

Ottelun kaksi viimeistä osumaa syntyi selkeistä virheistä. 2–0-maali 68. minuutilla tuli lahjana, kun pavelaisen puskuyritys maalivahdille jäi lyhyeksi ja väliin kerennyt SaPan Matti Liimatainen laukoi pelivälineen maaliin. Ratkaisun makua oli ilmassa hetken perästä 71. minuutilla, kun SaPa meni jo 3–0-johtoon. Ensin pallon riisto keskialueella, jota seurasi Liimataisen komea putoava kaukolaukaus yli etäällä maalista olleen maalivahti Juho Pennasen.

PAVE kirjasi ottelusta toisen peräkkäisen vierastappion. Toisaalta täytyy olla tyytyväisiä, että ylipäänsä ottelu voitiin pelata kahden viikon karanteenin ja harjoitustauon jälkeen, mutta tappio jäi tietysti kaihertamaan.

– Se, että meillä oli pallonhallinta, on tietenkin positiivinen juttu, mutta maalipaikkojen käyttämättä jättäminen ja osaltaan myös maalipaikoille menemättömyys ei mahdollista voittoa, summasi valmentaja Jussi Kukkonen.

– Siihen lisäksi kaksi lahjamaalia ja kyseenalainen rankki vastustajalle, niin tulos on tuo. SaPa on hyvä vastaiskujoukkue, mutta se tiedettiin eikä se yllättänyt meitä mitenkään. Ihan itse hölmöiltiin tämä peli.

Seuraavaksi PAVElla on jälleen vuorossa vierasreissu, kun perjantaina 23.7. PAVE matkustaa Kontiolahdelle LehPan vieraaksi. Nyt myös siirtynyt Komeetat-ottelu on saanut uuden ajankohdan. Se pelataan maanantaina 26.7. klo 19 Sankariniemellä.